Nasveti

Recept na preizkušnj: Bučkine polpetke

Lara Jelen
29. 6. 2024, 07.40
Deli članek:

Poleti mesne obroke rada nadomestim z bučkinimi polpetkami. Delam jih po receptu iz knjige Večerja s prijatelji (založba Didakta), ki jo je napisala Jane Price, dodam jim le še malo česna v prahu. Skrivna sestavina avtorice knjige je sicer meta, ki prav zares popestri to zelo preprosto in lahko jed. Popolno za vroče dni, da ne obremenimo pretirano svoje prebave.

revija Jana
Bučkine polpetke


Sestavine

300 g naribanih bučk

1 na drobno sesekljana majhna čebula

30 g moke

35 g sveže naribanega ovčjega sira ali parmezana

1 jedilna žlica sesekljane mete

2 čajni žlički sesekljanega peteršilja

ščep sveže naribanega muškatnega oreška

25 g krušnih drobtin

1 rahlo stepeno jajce

½ čajne žličke mletega česna (po želji)

olivno olje za cvrenje

krhlji limone za serviranje

Priprava

1. Bučke položite na kuhinjsko krpo, vogale dobro zaprite in krpo močno stisnite, da ožmete ves sok.

2. V veliki skledi zmešajte bučke, čebulo, moko, sir, meto, peteršilj, muškatni orešek, mlet česen, krušne drobtine in jajce. Solite in dobro premešajte, da nastane gosta zmes.

3. V veliki ponvi za cvrenje na srednji temperaturi segrejte olje. Vanj z žlico polagajte polpetke in jih na vsaki strani pecite 2–3 minute ali toliko časa, da se lepo zapečejo.

4. Pečene polpetke položite na papirnato brisačo, ki bo vpila odvečno maščobo. Še vroče ponudite s krhlji limone.

NAMIG
Zraven se zelo prileže jogurtova pomaka. Enemu jogurtu (pribl. 200 ml) primešajte strok sesekljanega česna in malo sesekljanega peteršilja, posolite ter malce popoprajte. Njam!

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,  št. 26, 24. junij, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!