Mlada mati

22-letnica v domači hiši ubila novorojenčka

A. M.
1. 7. 2024, 15.01
Posodobljeno: 1. 7. 2024, 15.29
Deli članek:

Hrvaško je pretresla novica o domnevnem uboju novorojenčka, katerega je osumljena njegova 22-letna mati, ki je od nedelje v priporu. Primer so danes potrdili tudi na hrvaškem državnem tožilstvu..

Profimedia
Težko razložljiv dogodek pretresel Hrvaško.

Po neuradnih podatkih se je zločin zgodil na širšem območju Svetega Križa Začretja nedaleč od Krapine v Hrvaškem zagorju. Na Inštitutu za sodno medicino in kriminalistiko v Zagrebu poteka obdukcija trupelca, ki ga je v hiši našel družinski član.
Dne 30. 6. 2024 je dežurno Županijsko državno tožilstvo v Zagrebu na podlagi kazenske ovadbe pristojne policijske uprave zaslišalo hrvaško državljanko, rojeno leta 2002, zaradi utemeljenega suma storitve storitve kaznivega dejanja umora po 2. točki 111. člena KZ o poškodovanju novorojenčka, o čemer je bil izdan sklep o izvedbi preiskave.

Državno pravobranilstvo je po zaslišanju pri preiskovalnemu sodniku Županijskega sodišča v Zagrebu podalo predlog za preiskovalni pripor zaradi nevarnosti vplivanja na priče, nevarnosti ponovitve kaznivega dejanja in zaradi posebno težkih okoliščin dejanja. Sodnik je ugodil predlogu državnega odvetništva in 30. junija 2024 zoper obdolženko odredil pripor iz predlaganih zakonskih razlogov.

»Zaradi zaščite in dobrobiti družine več podrobnosti o opravljenih kriminalističnih preiskavah ne moremo posredovati,« so še sporočili s Policijske uprave Krapinsko-zagorska.