Nenavadne kršitve zakona

Roparji očitno odpirajo gostilno - ukradli od fižola, do živih zajcev, do pribora

A. M.
1. 7. 2024, 13.11
Posodobljeno: 1. 7. 2024, 14.15
Deli članek:

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 28. 6. in 1. 7. posredovali v 248 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 709 klicev. Spodaj je zbranih nekaj najbolj zanimivih prekrškov, ki so jih zabeležili v zadnjih treh dneh.

Profimedia
Ukradli fižol z njive.

Kolesarka z 2,5 promili alkohola v krvi

Policisti PP Krško so bili 28. 6. okoli 20.30 obveščeni o padcu kolesarke na Cesti krških žrtev. Policisti PP Krško so ugotovili, da je 50-letnica kolesarila po kolesarski stezi, pri prečkanju glavne ceste pa izgubila oblast nad kolesom in padla. Kršiteljica, ki se v nesreči ni poškodovala, je imela v litru izdihanega zraka 1,19 miligramov alkohola (2,5 g/kg). Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov ji bodo izdali plačilni nalog.

Prijeli mladega požigalca žita

28. 6. nekaj pred 19. uro so bili krški policisti obveščeni o požigu pšeničnega polja na območju Drnovega. Nemudoma so se odzvali in v bližini izsledili in prijeli osumljenca, ki sta poskušala pobegniti z mopedom. Požar so gasilci omejili in pogasili, policisti pa bodo zoper mladoletnika podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. O njunem ravnanju so obvestili starše in pristojni center za socialno delo.

Poklicna gasilska enota Krško
Požgano polje.

Vlomil in ukradel kuhinjski pribor

V kraju Hrib pri Orehku je med 27. 6. in 28. 6. nekdo vlomil v brunarico in v pomožni objekt in odtujil kuhinjski pribor. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 700 evrov.

Ukradel fižol z njive

Med 28. 6. in 29. 6. je na območju Velikega Mraševega nekdo z njive odtujil večjo količino fižola. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 800 evrov.

Prilastili so si tudi nič hudega sluteče dolgouhce

V Gorenjem Maharovcu so v noči na 30. 6. neznanci iz zajčnika odtujil 15 zajcev.

Prijeli tihotapko in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Policisti PP Metlika so 29. 6. okoli 19.30 na območju Grma pri Podzemlju ustavili voznika osebnega avtomobila Opel corsa hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 60-letna državljanka Švedske v vozilu prevaža štiri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanki Švedske so odvzeli prostost, jo pridržali in ji zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so jo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še niso zaključeni.

Sicer so policisti samo na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Kapele, Loče, Nova vas pri Mokricah, Brežice, Mihalovec, Rakovec, Slovenska vas, Jereslavec, Nova vas ob Sotli, Ribnica) v zadnjih treh dneh izsledili in prijeli 91 državljanov Afganistana, 64 državljanov Pakistana, 43 državljanov Sirije, 41 državljanov Bangladeša, 35 državljanov Turčije, 33 državljanov Indije, 18 državljanov Maroka, 8 državljanov Somalije, 7 državljanov Azerbajdžana, 6 državljanov Irana, 5 državljanov Kitajske, 4 državljane Nepala in po enega državljana Alžirije, Tunizije, Iraka, Kameruna, Palestine, Burundija in Šrilanke. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Žuniči) so prijeli 14 državljanov Maroka, 6 državljanov Sirije in dva državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.