Grozljivo

Gorska žičnica mamo dveh otrok pred očmi celotne družine zvlekla v smrt

J.V.
5. 7. 2024, 14.05
Deli članek:

41-letna Margherita Lega je nalagala prtljago na žičnico, ki se uporablja za prevoz opreme, ko je naprava ujela njena oblačila in jo potegnila več kot 50 metrov čez rob pečine, kjer je pred očmi soproga in mladoletnih otrok zgrmela 150 metrov v smrt.

Facebook
Umrla pred očmi družine.

41-letna Margherita Lega je bila z možem Roccom Melonijem in dvema majhnima otrokoma, starima šest in devet let, na pohodu v italijanskih Alpah, v dolini Anzasca, priljubljenem pohodniškem območju v Piemontu severovzhodno od Torina, ko se je v četrtek okoli 11. ure pripetila nenavadna tragedija, poroča Daily Mail.

Lega je nalagala prtljago na žičnico, ki se uporablja za prevoz opreme, ko je naprava ujela njena oblačila in jo potegnila več kot 50 metrov čez rob pečine, kjer je pred očmi soproga in otrok zgrmela 150 metrov v smrt. Županja komune Calasco Castiglione Silvia Tipaldi je pretresena zaradi tragičnega dogodka, družini izreka sožalje. Po njenih besedah žičnico redno pregledujejo in meni, da se je nesreča zgodila po naklučju.

Vasica Drocala, kamor so bili namenjeni, šteje le nekaj hiš, za zdaj pa ni znano, ali so imeli tam sorodnike in prijatelje. Žičnica, ki povezuje zaselek s planino, je dolga približno 400 metrov in prečka strmo sotesko, običajno pa jo upravljata dva zaposlena. Na prizorišče je odhitelo več kot 100 reševalcev, vključno z gasilci, policisti in gorskimi reševalci. S pomočjo helikopterja in alpinistov so truplo planinke locirali in izvlekli iz grape.