Nesprejemljivo vedenje

Tajska učiteljica med poučevanjem na internet neposredno prenašala posnetke izpod svojega krila

M.G.
3. 7. 2024, 10.11
Posodobljeno: 3. 7. 2024, 10.16
Deli članek:

Učiteljski svet Tajske je takoj po razkritju incidenta neokusni učiteljici izdal dosmrtno prepoved opravljanja učiteljskega poklica.

Esor News 3 (Facebook)
Učiteljica je "streamala" svoje mednožje kar med poučevanjem in tako opravljala dve službi hkrati.

Dogodek je pritegnil pozornost širših množic, ko je stran z novicami na Facebooku Esor News 3 delila posnetek zaslona prenosa v živo iz aplikacije Bigo Live, ki jo je uporabljala dotična učiteljica. Posnetek prikazuje učiteljico, ki med poučevanjem v razredu neprimerno razkriva svoje spodnje perilo. Gledalci aplikacije Bigo Live, ki so posnetke gledali v živo so se odzvali tako, da so učiteljici pošiljali virtualna darila, ki jih lahko "streamerji" (streamer je vrsta vplivneža, ki svoje vsebine prek spleta oddaja v živo), kasneje pretvorijo tudi v denar.

Identiteta učiteljice je ostala nerazkrita, tajski časopis Matichon pa je poročal, da je delala na šoli Ban Bua Chum v provinci Lopburi. Učiteljica je bila po neuradnih podatkih že predtem opozorjena na nošenje preveč izzivalnih in odkritih oblačil med poučevanjem učencev.

Direktor šole je za Matichon potrdil, da so neprimerna dejanja učiteljice privedla do takojšnje prekinitve njenega delovnega razmerja s šolo. Učiteljski svet Tajske se je po pregledu incidenta odločil, da ženski izda dosmrtno prepoved poučevanja. Sekretar sveta, Amonwan Veeradhammo, je izjavil, da dejanja kršijo člen 44 zakona o učiteljih in izobraževalnem osebju, ki opisuje nesprejemljivo vedenje in nizek moralni standard.