Iskalna akcija

Propadel še zadnji poskus, 19-letnika niso našli, družina bo nadaljevala sama

R.T.
1. 7. 2024, 07.25
Posodobljeno: 1. 7. 2024, 07.25
Deli članek:

V soboto so poskušali še z zadnjo, bolj obsežno iskalno akcijo za pogrešanim Britancem. Vsaj zaenkrat je bil to zadnji večji poskus pristojnih, da bi ga našli.

Profimedia
Jay Slater je pogrešan od 17. junija.

Policija na Tenerifu, kjer je 17. junija izginil 19-letni britanski državljan Jay Slater, je namreč včeraj naznanila, da so na terenu zaključili z iskalnimi akcijami za mladeničem, ki je tistega kritičnega ponedeljka izginil nekje na območju naravnega rezervata Rural de Teno na severozahodu otoka. Policija s preiskavo sicer nadaljuje, a so zaenkrat zaključili s prečesavanjem terena. Gre za razmeroma gosto poraščeno območje s številnimi soteskami, na katerem reševalne službe, policisti, gasilci, pa tudi številni prostovoljci, v vsem tem času za pogrešanim niso našli nobene sledi. Aktivirali so drone, helikopterje in pse slednike, a so bile vse iskalne akcije neuspešne. Brez rezultata se je zaključila tudi sobotna, bržkone najobsežnejša iskalna akcija doslej.

Na Tenerifu sicer ostajajo Slaterjevi družinski člani in nekateri prijatelji, ki bodo na lastno pest nadaljevali z iskanjem. Po poročanju britanskih medijev že iščejo izkušene reševalce, ki bi jim lahko pri tem pomagali.

Profimedia
V soboto so izvedli še zadnjo iskalno akcijo.

Profimedia
V soboto so izvedli še zadnjo iskalno akcijo.

Profimedia
V soboto so izvedli še zadnjo iskalno akcijo.