Krvava noč v Splitu

Pred diskoteko naokoli letelo steklo, poškodovanih več kot 20 mladih

R.T.
3. 7. 2024, 07.36
Posodobljeno: 3. 7. 2024, 09.04
Deli članek:

Pred enim od splitskih nočnih klubov se je ponoči odvila groza. Med 24 osebami, ki so potrebovale zdravniško pomoč, je ena utrpela hude poškodbe in zdaj okreva v bolnišnici.

Hrvoje Jelavič/Pixsell/Bobo
Fotografija je simbolična.

Splitska policija vse okoliščine incidenta, ki se je ponoči odvil na vhodu v nočni klub Central v središču mesta, še vedno preiskuje. Malo po polnoči je namreč nenadoma razbilo in razletelo ogromno steklo izložbe trgovine tik ob vhodu v nočni klub. Naokoli so poleteli veliki in majhni kosi stekla, posledično je tekla kri. Tik ob izložbi se je namreč nahajalo večje število mladih, ki so v vrsti nestrpno čakali, da jih vratarji spustijo v nočni klub. Kot so za Dalmatinski portal pojasnili v klubu, pred vhodom ni prišlo do nobenega incidenta, prepira ali pretepa, temveč je »steklo preprosto počilo pod pritiskom ljudi.«

Po poročanju hrvaških medijev je na kraj nemudoma prispelo večje število reševalnih vozil, najmanj pet. Oskrbeti so morali 22 poškodovanih, pri čemer je ena oseba utrpela težje poškodbe in so jo zadržali v bolnišnici. Preostali so jo odnesli z lažjimi poškodbami, ki niso terjale hospitalizacije. Iz splitske bolnišnice so nato danes zjutraj sporočili nekoliko drugačne podatke, in sicer je zdravniško pomoč poiskalo kar 24 oseb, od katerih so dve zaradi hudih poškodb obdržali v bolnišnici, preostale pa so po oskrbi odpustili domov, medtem poroča Dnevnik.hr. Vsi poškodovani so državljani Švedske in Nemčije, rojeni med letoma 2004 in 2008, torej gre večinoma za najstnike. Najhuje jo je skupila leta 2008 rojena deklica, ki so jo premestili na oddelek za otroško kirurgijo.