Kanarski otoki

19-letnika ni na spregled, v tragediji cvetijo najrazličnejše govorice

R.T.
26. 6. 2024, 17.19
Posodobljeno: 26. 6. 2024, 17.31
Deli članek:

Na Kanarskih otokih še vedno iščejo pogrešanega najstnika. Iskalna akcija se je prevesila v drugi teden, družina zaenkrat ni nič bližje odgovorom.

Profimedia
Iskalna akcija za 19-letnim Britancem.

19-letni britanski turist Jay Slater je pogrešan od prejšnejga ponedeljka zjutraj, ko naj bi se na Tenerifu iz neke počitniške hiške čez drn in strn peš podal proti svoji nastanitvi, kjer sta ga čakala prijatelja. Na Kanarske otoke so odpotovali zaradi glasbenega festivala, a je mladenič tisto noč preživel z nekima drugima dvema Britancema, ki ju je spoznal na festivalu. Ko se je zjutraj podal na pot, se je še javil svoji prijateljici Lucy, ki ji je potarnal, da potrebuje vodo in da mu bo zmanjkalo baterije na telefonu. Nato se je za njim izgubila vsaka sled. Vse od ponedeljka na območju naravnega rezervata Rural de Teno na severozahodu otoka, kjer so zabeležili zadnjo lokacijo njegovega mobilnika, poteka obsežna iskalna akcija. Gre sicer za razmeroma gosto poraščeno območje s številnimi soteskami.

Profimedia
Iskalna akcija za 19-letnim Britancem.

Lokalna policija, ki je bila skupaj z gorskimi reševalci in gasilci v iskanju doslej neuspešna, po zadnjih informacijah preverja tudi posnetke nadzornih kamer v kraju Santiago del Teide, ki se nahaja v bližini mesta, kjer naj bi 19-letnik izginil. Na enem od posnetkov, ki je sicer precej zamegljen, je namreč njegov oče Warren Slater opazil osebo, ki bi lahko bila njegov sin. Policisti zdaj upajo na kakšen posnetek boljše kakovosti, da bi lahko potrdili, ali gre resnično za pogrešanega. Tako bi lahko precej zožili območje iskanja. Obenem zaslišujejo tamkajšnje domačine, saj na plano curlja vse več takšnih in drugačnih govoric. Prejeli so tudi prijavo, da naj bi 19-letnika videli nekje na obali, kako gleda eno od tekem evropskega prvenstva v nogometu. Po več kot tednu dni iskanja imajo pristojni tako v rokah več vprašanj kot odgovorov, kar seveda pomeni plodna tla za raznorazne teorije zarote. Omenja se maroška mafija, ki naj bi mu bila za petami zaradi dolgov, zato naj bi mladenič uprizoril lastno smrt. Spet drugi se sprašujejo, ali ga ni mogoče snedel morski pes, ki so ga nedavno opazili v tamkajšnjem morju. Vse te govorice skrušenim staršem, ki na Tenerifu pomagajo pri iskanju, povzročajo dodatne sive lase, saj jih skrbi, da bi dodatno ovirale preiskavo.

Profimedia
Iskalna akcija za 19-letnim Britancem.