Iskalna akcija

Foto: 19-letnika že pet dni ni na spregled, na Tenerife odpotovali njegovi prijatelji

R.T.
21. 6. 2024, 20.44
Posodobljeno: 21. 6. 2024, 20.44
Deli članek:

Na Tenerifih se nadaljuje iskanje 19-letnega Britanca, ki je pogrešan od ponedeljka zjutraj.

Profimedia
Na Tenerifu iščejo 19-letnega Britanca.

Pet dni je že minilo, odkar so nazadnje videli 19-letnega britanskega turista Jayja Slaterja iz kraja Oswaldtwistle v Lancashiru. Kot smo že poročali, je mladenič s prijateljico Lucy in še enim prijateljem pred tednom dni odpotoval na glasbeni festival na Kanarske otoke. V ponedeljek zjutraj, potem ko je noč preživel v počitniški hiški z nekimi posamezniki, ki jih je spoznal na festivalu, se je do svoje nastanitve na Tenerifu podal peš. Takrat se je po telefonu še javil prijateljici Lucy, ji dejal, da mu bo zmanjkalo baterije, da potrebuje vodo in da ne ve, kje je. Nato je sledila tišina, malo pozneje se je začela iskalna akcija. S pomočjo geolokacije njegovega telefona so ugotovili, da se je Jay nahajal na goratem območju v naravnem rezervatu Rural de Teno, in sicer nedaleč od ene od pohodniških poti in nekaj sto metrov nad majhno vasico Masca. Od takrat ga mrzlično iščejo, a so se zaenkrat vse iskalne akcije izkazale za neuspešne.

Profimedia
Na Tenerifu iščejo 19-letnega Britanca.

Kot poročajo britanski mediji, so pripadniki tamkajšnje civilne zaščite danes nadaljevali s prečesavanjem terena. Iskalni akciji se je že v četrtek pridružilo večje število Jayjevih prijateljev, ki so sedli na letalo in se odpravili na Tenerife. Že v torek so prispeli tudi nekateri člani njegove družine. Ti poudarjajo, da lokalne službe storijo premalo, da so v petih dneh na na nebu le enkrat opazili helikopter in enkrat drone. Iskalno akcijo so sicer včeraj precej razširili in ni več omejena na območje, kjer so nazadnje zabeležili lokacijo njegovega mobilnika, a brez uspeha. Kot so za britanski Guardian pojasnili pristojni, ne bodo obupali. Trenutno fanta iščejo na območju, velikem kar približno 30 kvadratnih kilometrov.

Veliko je tudi ugibanj o osebah, s katerimi je preživel noč. Šlo naj bi prav tako za britanska državljana. Kot je pojasnila lastnica počitniške hiške, sta bila prijazna in sta v koči preživela le eno noč. Kanarske otoke sta že zapustila, a so lokalni policisti potrdili, da so z njima opravili razgovor. Lastnica hiške je obenem potrdila, da jo je Jay v ponedeljek zjutraj vprašal, kdaj odrine avtobus, in da mu je pojasnila, da ob 10. uri. Kot kaže, ni želel čakati.

Profimedia
Na Tenerifu iščejo 19-letnega Britanca.