Izgubljen na Tenerifih

"Halo, sem sredi ničesar, žejen, baterija mi bo pošla!"

U.C.
18. 6. 2024, 16.46
Posodobljeno: 18. 6. 2024, 19.30
Deli članek:

To so bile zadnje besede v telefonskem pogovoru britanskega najstnika s svojo prijateljico. 19-letnik je od včeraj zjutraj pogrešan v divjini na Tenerifih.

Profimedia
Vas Masca na Tenerifih, kjer se je nahajal Jay preden mu je pošla baterija.

Jay Slater iz  Lancashira v Veliki Britaniji je prejšnji teden s prijateljico Lucy in še enim prijateljem odpotoval na Kanarske otoke na glasbeni festival. V nedeljo zvečer se je zabaval s skupino posameznikov, ki jih je srečal na festivalu. Eden izmed njih je najel avto, Jay se jim je pridružil, ne da bi sploh vedel, kam gredo in kako daleč je to. Čez noč je ostal pri njih, zjutraj pa se je želel vrniti z avtobusom. Prevoza ni bilo in do svoje nastanitve na otoku Tenerife se je odpravil peš. Takrat je tudi poklical prijateljico Lucy. Prijateljica je pripovedovala, da je bil Jay slišati pretresen, da je poročal, da ima zgolj še 1% zmogljivosti baterije, da potrebuje vodo in ne ve kje je. Njegov telefon se je ugasnil okoli 8.50 ure zjutraj, uspeli so pridobiti njegovo zadnjo lokacijo. Ta je bila v parku Rural de Teno, na goratem območju, ki je priljubljen med pohodniki, a je daleč stran od gosto poseljenih središč. Lucy ga je pričela mrzlično iskati, Jayeva mati Debbie in brat Zak sta že odletela na otok, da se bosta lahko pridružila iskalni akciji. Lucy je povedala, da išče svojega prijatelja, večkrat je pogrešano osebo prijavila lokalni policiji na Tenerifih in vzpostavila stik z britanskim veleposlaništvom.

Zadnja znana lokacija, ki jo je registriral njegov telefon, kaže, da je najstnik blizu pohodniške poti, nekaj sto metrov nad majhno vasico Masca na južnem Tenerifu. Pohodniki, ki so si šli ogledat naravno znamenitost in so bili v bližini tega kraja, niso opazili Jaya. Temperature na jugu Tenerifa so včeraj dosegle 26 stopinj Celzija. Družina ne bo odnehala dokler ga ne najdejo in upajo na najboljše.