Afganistanca

Par umoril svojo hčerko, ker se je obnašala "preveč zahodnjaško"

U.C.
18. 6. 2024, 14.56
Posodobljeno: 18. 6. 2024, 15.01
Deli članek:

V ponedeljek popoldne je mama 15-letnice sporočila, da že od sobote pogreša svojo hčerko. Izrazila je sum, da se njena hčerka nahaja na bregovih Rena v Porenju-Pfalškem v Nemčiji.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Za storilca umora je proglasila svojega moža. In res! Ob 18h so našli truplo njune hčerke, na tistem mestu, kot je rekla mama, v reki Ren. Gasilci so negibno dekle izvlekli in položili na breg. Na delo so poklicali forenzike. Med tem so preiskovalci odvzeli prostost dekličinemu očetu, Afganistancu, zasegli pa so tudi avtomobil 39-letnice. Menili so, da je oče z avtom peljal svojo hčerko približno 120 kilometrov od družinskega doma v Pirmasensu, blizu meje Nemčije s Francijo, v nemško mesto Worms. Avtomobil je vlečna služba prepeljala v Mainz na forenzični pregled.

Zaslišali so dekličino mamo, ki je krivdo še naprej valila na 39-letnega moža. Zaradi njenega zapletanja je postalo jasno, da tudi ona ni nedolžna in se je možu pomagala znebiti hčerke. In motiv? Ta naj bi bil nestrinjanje z načinom hčerkinega življenja, ki naj bi bil "preveč zahodnjaški".