Struge pri Lučah

Prizadeti v poplavah razočarani zaradi "žaljivo" nizkih cenitev

R.T.
28. 6. 2024, 16.00
Posodobljeno: 28. 6. 2024, 16.02
Deli članek:

Prebivalci Ljubnega in Strug pri Lučah so bili v lanskih katastrofalnih poplavah med najbolj prizadeti v Sloveniji. Mnogi so nezadovoljni s cenitvami in odločbami o rušitvi objektov.

Andrej Petelinšek / Večer
Po lanskih poplavah: "izruvane" hiše v Strugah.

Vodja vladne službe za obnovo Boštjan Šefic se prav danes na Ljubno ob Savinji pogovarja s prebivalci Ljubnega in Strug pri Lučah, ki so že prejeli oceno stanja svojih v ujmi poškodovanih objektov. Do zdaj je bilo sicer zaključenih 28 cenitev, na seznamu za odstranitev pa je trenutno 343 objektov.

V Strugah, kjer so zaključene cenitve 28 objektov, predvidenih za rušenje, vlada nezadovoljstvo. Cenitvi so po njihovem prenizke, nekatere kar žaljivo nizke. Prebivalec Strug Božo Robnik je v pogovoru za Svet24 TV dejal, da se je na cenitev že pritožil, odgovora pa še ni prejel. »Z ženo sva bila v Ljubljani na predstavitvi cenitve. Kakor sem slutil, je bila strašno nizka, zato sem jim dal jasno vedeti, da se ne moremo strinjati. Rekli so, naj napišemo ugovor, in bomo dobili odgovor. Do danes ga še ni. Lokacij pa itak nimajo, Bilo nam je rečeno, da delajo na tem, da bodo, ampak zaenkrat ni še nič,« je razočaran Robnik.