Siriusov prehod

Najpomembnejši astrološki datumi v mesecu juliju 2024

Tanaaz
28. 6. 2024, 16.15
Deli članek:

Julij je eden najbolj čarobnih mesecev v letu, saj takrat doživljamo Siriusov prehod, povezavo našega Sonca z zvezdo Sirius.

AdobeStock
Julijski ples kozmičnih nebes bo pester, da je kaj!

Številne starodavne kulture so častile Sirius, saj so verjele, da je to naše duhovno sonce. Ko se naše Sonce združi s tem duhovnim soncem, visokofrekvenčne energije valovijo skozi kozmične poti in polnijo naše duhovno in fizično telo.

Začetek novega luninega cikla, povezanega s Siriusovim prehodom, bo prinesel svežo energijo, s katero bomo lahko delali. To bo pozitiven čas, ko lahko dvignemo svojega duha, prinašamo novo upanje in polnimo naša bitja.

Močna energija, kot je ta, ki jo prinaša Siriusov prehod, lahko prinese tudi sprostitev oziroma opustitev vsega, kar nas blokira ali kar je treba očistiti. Včasih se lahko počutimo brezvoljne ali izčrpane, vendar ko to mine in prisluhnemo ponujeni modrosti, lahko prinesemo spremembo v svoje življenje.

Julij prinaša tudi drugo kozorogovo polno luno letos, ki nam bo pomagala zaključiti tisto, čemur je treba narediti konec, in prinesla jasnost v vse, kar se je dogajalo proti koncu junija.

Do konca meseca bosta še dva planeta retrogradna: Neptun in Kiron. To povečuje število retrogradnih planetov na štiri. Čeprav večina teh retrogradnih planetov deluje na subtilnih ravneh, lahko občutimo upočasnitev, ko se mesec zaključuje.

Močna retrogradna energija v kozmičnih nebesih je način vesolja, da nas usmeri k počasnemu razmišljanju, ponovnemu premisleku in pregledovanju stvari, preden gremo naprej.

Upam, da boste ne glede na to, kam vas vesoljske energije pripeljejo ta mesec, lahko čutili, da se je življenje upočasnilo dovolj, da vam omogoči prostor za polnjenje in razmislek.

Oglejmo si zdaj ključne datume v prihodnjem mesecu.

2. JULIJ: SONCE V KVADRAT Z LUNINIM VOZLOM

Se še spomnite vrhuncev dogajanja marca in aprila? To je čas, da se spomnimo teh mesecev in vidimo, kje smo zdaj. Če ste takrat določili svoje namene, je to popoln dan, da se vrnete k njim in razmislite o svojem napredku. Če se stvari še niso uresničile, ne obupajte; ta dan lahko prinese energijo, ki vam bo pomagala videti stvari iz nove perspektive ali sprejeti nove korake za dosego ciljev in sanj. Če so bila dogajanja v tem obdobju posebej izzivalna, lahko zdaj prejmete dodatne informacije ali podporo, ki vam bo pomagala stvari bolje razumeti ali pa prihaja celo zaključek, ki ga potrebujete.

2. JULIJ: NEPTUN POSTANE RETROGRADEN

Neptun bo začel retrogradno gibanje v ribah. To je subtilna energija, ki nam bo pomagala razkriti, kaj se skriva pod površjem. Retrogradni Neptun lahko razblini iluzije ali nam pomaga videti, da stvari niso take, kot smo mislili. Čeprav je to lahko izzivna energija, nam retrogradni Neptun lahko tudi navdihne novo ustvarjalnost in pomaga najti odgovore ter rešitve namesto blokad in ovir. Neptun bo ostal v retrogradnem gibanju do 7. decembra.

AdobeStock
Težko pričakovani Siriusov prehod se zgodi enkrat na let, v prvem tednu julija.

2. JULIJ: MERKUR VSTOPI V LEVA

Merkur, planet komunikacije, vstopi v strastno in srčno znamenje leva. Naše srčne povezave se lahko pod to energijo okrepijo, kar nam omogoča učinkovitejše komuniciranje o naših čustvih in željah. To je dober čas, da prisluhnemo svojemu srcu, preverimo svoje občutke ali si morda celo kaj zapišemo v dnevnik. To, kar bomo odkrili, bi lahko prineslo globok »aha« trenutek.

2. JULIJ–7. JULIJ: SIRIUSOV PREHOD

Magičen Siriusov prehod je aktiven v prvem tednu julija, še posebno močan pa 4. julija. To je močan zvezdni prehod, ki nam pomaga dvigniti svojo vibracijo in odkleniti višjo modrost. Sirius je znan kot naše duhovno sonce, zato lahko pod to energijo polnimo svojo dušo in telo. Sirius je tudi povezan s svobodo in višjo tehnologijo. Če delate v tehnološkem ali inovativnem prostoru, lahko ta energija prinese velike koristi.

5. JULIJ: NOVA LUNA V RAKU

Čudovita, nežna nova luna prihaja, da nas spomni, da nikoli ni prepozno za nov začetek. Pod to novo luno bomo občutili nežno energijo, ki nas spodbuja k optimizmu in ljubečemu pogledu na življenje. Kako lahko zmanjšamo svoje skrbi in vidimo svet z bolj ljubečimi očmi? Ljubezen do sebe je odličen začetek. Ta nova luna bo pomagala okrepiti visokofrekvenčno energijo, ki prihaja iz Siriusovega prehoda. Izkoristite to energijo, da napolnite svoj duh in določite namere za prihodnje mesece.

6. JULIJ: VENERA V KVADRAT S KIRONOM

Venera v raku se bo kvadrirala s Kironom v ovnu, kar ustvarja napetost, zlasti ko gre za zadeve srca. Vendar napetost ni nujno slaba. Ta dinamična napetost nas lahko vodi v globlje celjenje v odnosih in boljše razumevanje dajanja in prejemanja ljubezni v našem življenju. To je zelo aktivna energija, ki nam lahko pomaga pri dvigu našega celjenja na novo raven.

11. JULIJ: VENERA V LEVU

Venera vstopi v strastnega leva! Venera v levu je odličen čas za samopodobo, osredotočanje na svoj videz in izražanje igrivosti! Usmerite to energijo tako, da preživite čas z ljudmi, ki vas navdihujejo. Dovolite si razvajati sebe, se počutiti lepo in izraziti svojo igrivost.

11. JULIJ: SONCE V TRIGON S SATURNOM

Sonce in Saturn tvorita trigon, kar nam omogoča produktivnost in lažje napredovanje. To je dober čas, da končamo stvari in se morda lotimo težjih projektov. Saturn je trenutno v retrogradnem gibanju, kar nam lahko prinese vpogled v naloge, ki jih je planet Karme postavil pred nas.

AdobeStock
21. julija z neba zasveti druga letošnja polna luna v kozorogu.

12. JULIJ: VENERA NASPROTI PLUTONU

Venera v levu se bo postavila nasproti Plutonu v vodnarju. To lahko poudari dinamike moči v našem življenju. Kje preveč nadzorujemo? Kje smo preveč nadzorovani? Lahko čutimo poteg in pritisk te dinamike v našem življenju in odnosih. Ne glede na to, kaj se zgodi, poskusite se izogniti egoističnim odzivom in se raje povežite s svojim srcem. Ohranite svojo moč, vendar se izogibajte bojem za moč.

15. JULIJ: SONCE V KVADRAT S KIRONOM

Ko se Kiron pripravlja na svoje retrogradno gibanje proti koncu meseca, je to močan dan za razmislek o našem procesu celjenja od decembra prejšnjega leta. Verjetno ste v tem obdobju doživeli veliko rasti in celjenja. Izkoristite energijo tega dneva, da prepoznate vso svojo rast in se zavedate, da imate podporo za nadaljnje korake. Če čutite klic za nov korak na potovanju celjenja, je danes popoln dan za to.

20. JULIJ: MARS V DVOJČKIH

Mars, planet akcije in energije, se premakne v dvojčka. Pod vplivom Marsa v dvojčkih se lahko počutimo bolj družabne ali pripravljene na zahtevne pogovore. Naši filtri lahko postanejo bolj prepustni, kar pa nam lahko prinese težave zaradi deljenja preveč informacij. Vendar lahko pod to energijo lažje izrazimo svoje občutke in čustva. Bodite pozorni, da ne boste preveč ostri ali izrekli nečesa, ka bi kasneje obžalovali.

21. JULIJ: KOZOROGOVA POLNA LUNA

To je druga kozorogova polna luna letos. Prva je bila 21. junija. Morda se bomo vrnili v to obdobje. Lahko se razkrije več informacij o vprašanjih, ki so se odvijala v tem času. Lahko pride tudi do zaključka ali premora glede stvari, ki smo jih urejali v zadnjih nekaj mesecih. Kozorogova polna luna nas vabi, da osvobodimo stvari, ki nam preprečujejo, da bi dosegli svoj resnični potencial. Premislite, katere strahove ali samoomejujoča prepričanja imate, in jih poskusite v tem času opustiti.

21. JULIJ: MERKUR V KVADRAT Z URANOM

Merkur, planet komunikacije, se bo napetostno poravnal z Uranom, planetom inovacij in svobode. Uran velja za višjo oktavo Merkurja, zato gre za močno dinamiko energije. Morda se bomo počutili raztresene ali zmedene. Morda ne bomo vedeli, v katero smer iti ali kako se resnično počutiti. Treba bo umiriti svoje misli in plavati s tokom. Včasih odgovori niso očitni. Včasih moramo razmišljati širše, popeljati svoje misli v nove dimenzije. Zdi se, da nas vesolje kliče, da to storimo.

22. JULIJ: ZAČETEK SEZONE LEVA

Premikamo se iz vodne sezone raka v ognjeno sezono leva! Lev je zabaven, živahen in igriv, tudi pri delu, ter znan po ponosu in sposobnosti, da išče užitek in luksuz. Sonce najraje biva v znamenju leva, saj se v tem znamenju zodiaka počuti najbolj domače. Sonce je naša življenjska sila in naš polnilec. Najdite torej načine, kako pod Soncem v levu energijsko napolniti sebe.

22. JULIJ: SONCE V TRIGON Z NEPTUNOM

Čaroben in kreativen dan! Neptun je še vedno v retrogradnem gibanju, vendar nam ta poravnava omogoča, da izkoristimo nekaj njegove ustvarjalne energije. To je močan dan za vse vrste ustvarjalnih prizadevanj. Dovolite, da vaša domišljija poleti.

23. JULIJ: SONCE NASPROTI PLUTONU

Sonce v levu bo nasprotovalo Plutonu v vodnarju. To je močna točka na naši poti, ko gre za transformacijo. Kako ste se transformirali? Kaj ste odvrgli? To je dober čas, da priznate cikel smrti in ponovnega rojstva, skozi katerega ste nedavno šli.

25. JULIJ: MERKUR VSTOPI V ZNAMENJE DEVICE

Merkur vstopi v svoje vladajoče znamenje device. Merkur rad biva v devici in nam lahko pomaga, da smo bolj diskretni in pozorni na podrobnosti. Merkur v devici je lahko zelo kritičen, vendar bodite v dobro sebe in drugih malce milostni.

26. JULIJ: KIRON POSTANE RETROGRADEN

Za zaključek meseca Kiron, asteroid, znan kot ranjeni zdravitelj, vstopi v retrogradno gibanje do decembra. To je čas, da sebe negujemo in ljubimo kljub nekaterim ranam. Retrogradni Kiron nam daje priložnost, da se vrnemo k delom sebe, ki so bili razkriti skozi travmo ali rane. Omogoča nam čas za integracijo in razmišljanje o načinih, kako lahko napredujemo. S Kironom v ovnu smo spodbujeni, da opustimo strahove, se naučimo izkoristiti in ljubiti svoje rane kot del sebe, namesto želje, da bi bile stvari drugačne. To je priložnost, da v svojem življenju vzpostavimo sprejemanje.

***4 stranc free style – če je gužva, se lahko katerokoli sliko ven vrže Fotke Julijski ples kozmičnih nebes bo pester, da je kaj! Težko pričakovani Siriusov prehod se zgodi enkrat na leto, v prvem tednu julija. Mlada luna v raku nas bo spomnila, da nikoli ni prepozno za nov začetek. V juliju tako Merkur kot Venera vstopita v strastnega leva. Mars bo vstopil v dvojčka in spodbudil našo družabnost. 21. julija z neba zasveti druga letošnja polna luna v kozorogu. Poudarka Sonce najraje biva v znamenju leva, saj se v tem znamenju zodiaka počuti najbolj domače. Julijska mlada luna bo krepila visokofrekvenčno energijo, ki prihaja iz Siriusovega prehoda.***