Smrt

Hčerko pustila v razbeljenem vozilu in odšla v službo, končalo se je tragično

R.T.
29. 6. 2024, 18.55
Posodobljeno: 29. 6. 2024, 18.55
Deli članek:

V ameriški zvezni državi Severna Karolina se je zgodila tragedija, v kateri je življenje izgubila osemletna deklica. Policija je aretirala njeno mamo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V mestu Charlotte je v sredo zvečer v razbeljenem avtomobilu obležala povsem obnemogla osemletnica. Reševalci so jo v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico, kjer pa je pozneje umrla. Policisti so aretirali njeno 36-letno mamo, ki jo sumijo storitve kaznivih dejanj nenaklepnega uboja in zlorabe otroka.

Po poročanju tiskovne agencije AP je mama policistom med zaslišanjem dejala, da je hčerko pustila v avtomobilu, ko se je sama odpravila na delo. Pojasnila je še, da je v avtomobilu pustila prižgano klimo, a da jo je hčerka morda ugasnila, ker jo je zeblo. S hčerko sta si približno uro in pol pred zaključkom službe še izmenjali telefonski sporočili, ko pa se je vrnila do avtomobila, je bila osemletnica že v nezavesti. Ležala je na tleh pred zadnjimi sedeži. Glede na policijsko poročilo je nato mama s kladivom razbila steklo na zadnjem oknu, hčerko izvlekla iz avtomobila in se namenila v bolnišnico, a se je ustavila in pomoč poiskala v bližnjem podjetju, od koder so na kraj poklicali reševalce.