Stanje v prometu

Foto: Pomursko avtocesto ohromila nesreča tovornega vozila

S.R.
29. 6. 2024, 17.25
Posodobljeno: 29. 6. 2024, 17.25
Deli članek:

Prometna nesreča je danes ohromila pomursko avtocesto, sicer pa je promet zgoščen tudi na drugih slovenskih cestah, zlasti nekaterih odsekih avtocest.

Facebook/Radarji v Pomurju/Vestnik.si
Prometna nesreča na pomurski avtocesti.

Na pomurski avtocesti se je med Pernico in Dragučovo v smeri Maribora pripetila prometna nesreča. Ta del avtoceste je zato zaprt, obvoz za osebna vozila pa je možen preko priključka Pernica proti Mariboru, poroča prometno-informacijski center, kjer voznike opozarjajo še, da sta »obračanje in vzvratna vožnja na avtocesti prepovedana in nevarna.«

Nekaj težav je tudi na primorski avtocesti med Kozino in Divačo proti Ljubljani, kjer je zaradi okvare vozila oviran promet. Prav tako je zaradi okvare vozila promet oviran na ljubljanski obvoznici pred Tomačevim proti Kosezam. Promet je oviran še med priključkoma za Trebnje proti Ljubljani.

Prvi počitniški vikend

V skladu s pričakovanji je prvi počitniški vikend poskrbel za povečan promet in zastoje na nekaterih odsekih slovenskih avtocest. Zastoji so na primorski avtocesti proti Ljubljani na posameznih odsekih od Logatca proti Ljubljani in na štajerski avtocesti pred Šentiljem proti Avstriji, poroča STA.

Na prometno-informacijskem centru medtem znova opozarjajo, da bo na primorski avtocesti zaradi nujnega popravila dilatacije do 30. junija do 12. ure zaprt priključek Brezovica proti Ljubljani. Obvoz je možen preko priključkov Vrhnika ali Vič. Predor Šentvid na gorenjski avtocesti bo proti Kranju zaprt danes ponoči od 22. do 10. ure dopoldne. Proti Ljubljani bo zapora v noči s 6. na 7. julij. V Ljubljani bo do ponedeljka 1. julija do 5. ure zaprta Dunajska cesta, in sicer pri železniški postaji med Tivolsko in Vilharjevo cesto. Do nedelje pa bo zaprt tudi del Vojkove ceste med Železno cesto in Topniško ulico.

Še z občutno večjo gnečo se medtem ta počitniški vikend soočajo na hrvaških avtocestah, kjer v smeri proti morju nastajajo dolge kolone. Hrvaška policija je sicer danes začela izvajati poostren nadzor tako na avtocestah kot regionalnih cestah, na najbolj obremenjenih delih cest in avtocest pa policisti tudi usmerjajo promet, še poroča STA.