Poroka ali načrtovanje otroka

Karmična prognoza za julij: test partnerskih odnosov

Aleksandra Winkler Drole
4. 7. 2024, 16.30
Posodobljeno: 4. 7. 2024, 22.31
Deli članek:

Vsak človek si je za kraj in čas rojstva izbral določeno okolje in obdobje, glede na lekcije, ki si jih je zadal za cilj: saj se učimo prav skozi lekcije, ki jih doživljamo kot izkušnje in preizkušnje.

Aleksandra Winkler Drole
Dobronamerno priporočilo: Preživite dneve do 10. julija ob vodi – reki, jezeru ali morju.

Izkušnje so lahko dobre ali slabe, a se moramo zavedati, da smo na Zemlji inkarnirani zaradi želje po izkušnji učenja, in to v praksi.

Nekateri zelo hitro napredujejo, zato si že v času tega življenja zastavijo za cilj nove izzive in priložnosti. Sicer jih včasih ne morejo uresničiti v matični domovini ali kraju rojstva, zato si zaželijo selitve. Selitve se včasih zgodijo po sili razmer (pravimo, da gremo »s trebuhom za kruhom«), včasih pa nam predstavljajo izziv in priložnost za spoznavanje in doživetje nečesa novega. Običajno gre za stvari, ki nam obetajo boljše življenjske razmere, najpogosteje ekonomske, podnebne, študijske, čustvene ali pa ljubezenske narave.

Božanska manifestacija

Selitev ni dobra izbira, če srce, glava in telo niso združeni v en glas in nam ne morejo veselo zapeti kot pevski zbor: »Ja, juhuhu, gremo!« In v juliju je na testiranju naša druga čakra. Dobro delujoča prinaša hitro manifestacijo. Ta se lahko izkaže kot nenadna ljubezen, zanositev, nenačrtovan, vendar zelo zaželen izlet ali daljše potovanje. Ne nazadnje tudi nepričakovan denar, zaslužek ali pa sklenitev dobre kupčije.

Pozitiven aspekt je doživljanje radosti ob fizični izkušnji vsega, kar je stvarno oprijemljivo, in to ima lahko trajno vrednost.

Negativni aspekt pa je »odklopljenost« od fizične stvarnosti oziroma »neprizemljenost«, nenehno iskanje adrenalina in drugih vrst odvisnosti.

Največja človeška manifestacija je poroka in spočetje oziroma rojstvo otroka. V juliju bodo številni pari doživeli to radost, najsi bo v obliki poroke, skupnega življenja – selitve v skupni dom ali pa spočetja oziroma načrtovanja novega družinskega člana.

Pogoj uspešnega manifestiranja nam zagotavlja prva čakra, ki govori o pripadnosti. Imenujem jo »božansko sočutje«. Ne glede na okoliščine (pomanjkanje denarja za selitev od staršev, ne najdemo ustreznega partnerja, težave z zanositvijo, slaba plodnost in podobno) smo ljudje v osnovi socialna bitja in osama je eno najbolj bolečih doživetij. V stanju čustvene bolečine, zaradi pomanjkanja pripadnosti (partnerju, družini, okolju) in občutka, da nismo sprejeti, ne moremo z lahkoto manifestirati tega, kar resnično hočemo in kar naj bi bilo po božjem načrtu naše življenje.

Kako premostiti ovire

Torej: če svoje preteklosti ne bomo razrešili, nas bo spremljala kot nevidna prtljaga, zato se moramo zavedati, da selitev kot taka še ne zagotavlja rešitve za vse naše težave. Vsa ranjena čustva in travmatične izkušnje, skratka vse, kar nas ovira, je priporočljivo predelati še pred trajnim odhodom v tujino ali daljšo selitvijo zaradi dopusta. Svoje potovanje lahko primerjamo s pripravo avtomobila na dolgo pot: preveriti je treba, ali vse deluje brezhibno, natočiti je treba gorivo, preveriti tekočine, zavore in podobno. Na podoben način moramo pripraviti in »popraviti« tudi sebe.

Karmična lekcija: romantična zveza

Najmočnejši človeški nagon predstavlja združitev fizične in duhovne ljubezni, združitev fizičnega telesa (spolnost) in dušne predanosti. Srečno obdobje za vse, ki ste si v preteklosti (tudi v prejšnjih inkarnacijah) ustvarili dobre karmične pogoje in vam je bila vodilo pri odločitvah predanost čustvenemu, instinktivnemu, ljubečemu odnosu pred razumskim in ego delovanjem (primer: odklonili ste dobro plačano delovno mesto daleč stran od doma in izbrali življenje, ki vam je nudilo toplino doma, srečo v partnerskem razmerju). Izbrali ste namreč prednost ljubezni pred obvezami. Zadržani instinkti delujejo moteče kot jez na reki, ki zadrži njen prosti tok. Človeški instinkt se izkaže podobno kot živalski, na primer instinkt gnezdenja, spolni nagon, čredni nagon, in ni nam jih treba zadrževati ali pa delovati proti njim. Omogočimo jim zdrav in prost pretok. V tem času je »pod drobnogledom« karme naše najbolj zaželeno področje, to je ljubezen. Ljubezen oziroma instinkt po ljubezni kot najbolj iskana, opisana, opevana in ne nazadnje doživeta človeška izkušnja. Na karmičnem testiranju bo ravno to, kako sprejemate in dajete ljubezen, kako doživljate ljubezen v vseh pogledih in pomenih. Tokrat nas kolo karme testira tako na področju romantične kot globokočustvene ljubezni. Prava ljubezen ni slepa, saj gleda s srcem in tako vidi še več: vidi bistvo. Slepoto ali slepilo ustvarjajo le naše percepcije o zaljubljenosti in idealiziranju, kar pa je daleč stran od prave ljubezni.

Dobronamerno priporočilo

Preživite dneve do 10. julija ob vodi – reki, jezeru ali morju. Voda je namreč transformator energije, nas osveži, odplakne staro in neuporabno ter nas napolni z novo, svežo energijo. Voda je simbol čustev (solze, poljub), plodnosti (sperma), rojstva (otrok priplava iz maternice) in preobrazbe (krst z vodo).