Zdraviteljica Gaia Asta

Če želimo naprej, moramo Slovenci zdraviti prednike

Neja Kralj
2. 7. 2024, 16.11
Deli članek:

Med dragocenimi ljudmi, ki verjamejo v boljšo in bolj humano prihodnost, je tudi znana astrologinja Gaia Asta. Svoj trud, da bi ljudje vzpostavljali zdrave odnose in z načinom življenja prenehali uničevati planet, je v zadnjem času podkrepila tudi s šamanskim petjem.

Mateja Jordovič Potočnik
Na večerih z ikari sta poleg Gaie prisotna tudi Alan s šamanskim bobnom in Luka z indijansko flavto.

Na potovanjih in obiskovanjih šamanov je Gaia pred več kot desetletjem spontano spoznala, da ima tudi sama v glasu danosti zdravilnega petja, kar ji je potrdil njen učitelj, gospod Enrique Flores, šaman iz plemena Šipibo. Kot astrologinja je seveda tudi takoj preverila svojo astrološko karto in dobila potrditev, da je zdravilno petje njeno poslanstvo. Ob spodbudi in podpori moža je svoj glas razvijala in na duhovnih popotovanjih prejemala močne zdravilne pesmi – in jih še dandanes.

Posebnosti Gaiinega prepevanja

Način šamanskega petja, ki je bil Gaii predan, izvira iz doline reke Ucayali, ki je eden glavnih pritokov Amazonke. "Amazonka je sveta reka, pomembna za vse človeštvo, saj s svojimi pritoki ustvarja pljuča Zemlje. Nič čudnega, da so se tam razvili ikari, ki predstavljajo enega od šestnajstih različnih načinov šamanskega petja, ki so razprostrti po vsem svetu in se uporabljajo v tradicionalnih družbah, kjer je šamanizem še živ," nam pojasni za začetek.

Nas seveda zanima, kaj so ikari. Izčrpno nam pojasni. "Ikari so veseli način petja, s preprostimi, skoraj otroškimi besedili, ki gredo hitro v uho in dvignejo razpoloženje. Čeprav se zdijo ikari na prvi pogled zelo preprosti, pa je v njihovem ozadju skrita kultura, ki je 2000 let starejša od našega štetja. Indijanci Šipibo svoje znanje skrbno skrivajo in to, da sem našla učitelja, ki me je bil voljan učiti, ni kar samo po sebi umevno, temveč je del obsežne zgodbe, ki presega okvirje članka in je bolj primerna za knjigo. Če povem na kratko, bili smo si usojeni. Našli smo se v trenutku, ko smo s svojim znanjem lahko pomagali družini in postali smo bratje in sestre. Tedaj mi je gospod Enrique odprl vrata v vesolje in začela sem spoznavati največje modrosti življenja. Z učenjem in delom na sebi sem se spremenila, ozdravila sem svoje korenine in postala sočutna ženska, opremljena z znanjem, s katerim lahko pomagam ljudem, doma, svojemu narodu."

Iz pogovora tudi izluščimo, da način petja ikaro ni samo pesem, katere besedilo se naučiš, ampak njegove temelje gradi osemindvajsetdnevna izolacija ob pitju čaja iz rastlin učiteljic ter v tem času potovanje po svoji psihi, po magičnih svetovih spremenjenega stanja zavesti … "Šele tedaj, ko ikaro zapoješ v sanjskih poljanah drugega sveta, med Vilini ali podobnimi mističnimi bitji, si ikaro osvojil. Postal je del tebe in dobil si orodje, s katerim lahko zdraviš."

Šamansko petje v Sloveniji

Ob zaključku večletnega učenja so Gaia, njen mož Alan in prijatelj Luka dobili inicializacijo, ki jih je povezala z vsemi šamani linije Flores, Indijancev Šipibo. "Menda smo – kot majhni in skromni Slovenci – edini belci, ki nam je bila zaupana ta skrivnost," se Gaia namuzne in ponosno pove, da že nekaj časa ustvarja svoje ikare, ki so primerni za naš prostor in zdravljenje prednikov, saj moramo to Slovenci nujno opraviti, če se hočemo duhovno razvijati. "Prvotno sem ikare od svojega učitelja in njegove hčere prejemala v jeziku plemena Šipibo in španskem jeziku, kasneje sem se podala k raziskovanju sanskrta in ostalih evropskih jezikov, saj mi je bilo predano, da Spiriti razumejo govorico prajezikov, ki so del skupnega nezavednega. Kasneje sem odkrila, da z negovanjem povezave, z duhovi narave, lahko ustvarjam komunikacijo tudi v maternem jeziku, kar je zame do zdaj najboljše odkritje. Tako sem letos ustvarila prvi slovenski ikar, Beli orel," pojasni.

Veliko njenih ikarov in ikarov Šipibo lahko slišite na YouTubu, na kanalu Gaia Medicine Songs, ki je brezplačen, saj želi z ikari pomagati čim več ljudem. Seveda pa posnetek ni enak poslušanju v živo, ob katerem se aktivira avrično polje in se zgodijo procesi zdravljenja. Na večerih z ikari vsi odpotujejo v višjo raven zavesti, dosežejo notranji mir in globoko sprostitev, na tridnevnih obredih zdravljenja pa zaplujejo v področje nezavednega, zdravijo prednike, odstranjujejo programe, ki nas pogojujejo, zdravijo karmo, odstranjujejo enetitete, ki v avrah srkajo energijo in preprečujejo, da bi našli svojo pot in ustvarjali zdrave odnose.

"Šele tedaj, ko pozdravimo svoje nezavedno, lahko začnemo živeti svoje resnično sebstvo in najdemo svojo življenjsko pot. Ko očistimo svojo avro vseh blokad in entitet, se naša čustva pozdravijo in začnemo čutiti Ljubezen, v vsemogočnih barvah. Prav tako je pomembno, da res živimo in uresničujemo svoje sanje, tisto, kar je samo naše in nas določa; šele tedaj lahko resnično ustvarjamo pravo kariero, začutimo drugo človeško bitje in zaživimo svobodno. V odnosih, v zakonskem jarmu ali v službi se morda počutimo ujete, toda ta ujetost izhaja iz nas samih, saj smo ujeti v programe in predstave, ki smo jih povzeli od svojih prednikov, jih določili in zapečatili skozi družinsko učenje, do šestega leta starosti, skozi šolanje in študij. Osvobodimo se lahko edino tako, da te programe spoznamo. In ko jih ozavestimo, nas prenehajo določati. Svoboda je vir brezmejne ustvarjalnosti in se rojeva znotraj nas. Ko se preporodimo, smo ponovno v svoji svetlobi, avtentični in neukročeni," s spodbudo vsem nam, da bi vstopili v lepše čase, Gaia zaključi pogovor.