Astrološka znamenje

Mesečni horoskop: Pred užitki bo še precej dela

Andreja Novak, Merkaba
30. 6. 2024, 06.22
Deli članek:

Julij se bo začel precej intenzivno. Morali se boste osebno izpostaviti in to bo odločilno vplivalo na pot življenja, ki se vam bo odpirala.

Unsplash.com
Dinamika planetov v juliju 2024 bo nadpovprečna.

Drugega julija se Neptun usmeri retrogradno, na koncu meseca, 26. julija, pa še Kiron, tako da boste zaznavali precejšnjo negotovost, tudi zamegljenost, in morda okoliščin ne boste videli jasno, zato je dobro, da se ne odločate hipno in čustveno, temveč razmislite in tokrat sledite dejstvom in razumu.

Ker pride 2. julija Merkur v leva, boste precej ponosni in želeli boste ohraniti svoj status oziroma dobro počutje v družbi.
6. julija vas bo mlaj v raku podprl, da osvobodite dom preteklih energij in postavite nove temelje v domačih odnosih in načinu sodelovanja, kar bo zahtevalo poseben trud, saj se boste želeli samo predati čustvom in uživati poletje.

Ker pride tudi Venera v leva, boste od 11. julja bolj samozavestni in manj čustveno odvisni, kar vam bo morda pomagalo pri pomembnih odločitvah. Preseči boste morali stara čustva in karmične zanke, ki vas vedno znova vrnejo v stare zadeve, a je čas, da jih sprostite.

20. julija pride Mars v znamenje dvojčkov in vas podpre pri iskrivi dinamičnosti, in sproščeno se boste lahko o vsem pogovorili ter veliko naredili, potem ko se boste odločili, kaj zares želite.

Ker gre avgusta Merkur v retrogradno smer, ne prelagajte opravkov in potrebne komunikacije, pa boste zadovoljni naslednja dva meseca.

Pa si oglejmo, kaj julij prinaša vsakemu astrološkemu znamenju posebej.

OVEN

V prvi polovici meseca se boste predajali hedonizmu in uživali v kuhanju ter urejanju svojega doma. Z veseljem se boste udeleževali piknikov in se potrudili pri urejanju vseh materialnih dobrin. Če kupujete dom ali kaj večjega, vam bo to v tem času tudi uspelo, samo sledite dogajanju in predvsem komunicirajte sproti, iskreno in jasno.

BIK

Romantični boste in sočasno boste izpolnjevali svoje želje na številnih področjih, tako da boste še sami nad sabo presenečeni. Vse, česar se boste lotili iskreno, iz srca, se vam bo dobro izteklo. Morebiti pa boste postali preponosni in se boste začeli primerjati z drugimi ter se zapletli v stare, negativne vzorce, ki vam bodo vzeli dober magnetizem. Previdno.

DVOJČKA

Sodelujte v vsem, kar vam bo življenje prineslo, in pri tem pokažite svoje največje sposobnosti, ideje in pravo moč. Ne skrivajte samozavesti, a prav tako ne tekmujte z drugimi, temveč se naučite sodelovati z najboljšimi. To vam bo odprlo nove poti v zanimivo življenje in kar naenkrat se boste znašli sredi vsega, o čemer ste še malo prej samo sanjarili.

RAK

Ljubezen bo v zraku in čustveno boste vznemirjeni, ustvarjalni in srečni. Povsod boste našli koga za druženje in bolj ali manj resne pogovore. Smiselno je poskrbeti za domače oziroma se z njimi dogovoriti za skupne načrte, sicer vam bo čas s prijatelji pobegnil. V javnosti poskrbite, da se ne boste vpletali tja, kamor niste povabljeni, saj se lahko zgodijo večje neprijetnosti.

LEV

V mesecu z najmočnejšo zvezdno podporo za vas se boste začeli zavedati, kaj vse lahko naredite z močjo ljubezni in da imate tako kot vsi drugi pravico srečno zaživeti in postaviti življenje na nove temelje. Okolica vas bo lepo sprejemala in povsod boste navduševali že samo s svojo navzočnostjo. Sonce 22. julija pride k vam: VSE NAJBOLJŠE!

DEVICA

Precej napeto bo na nekaterih področjih, zato boste morali postaviti meje, do kam želite iti in do kod je vaša odgovornost. Ne delajte kompromisov proti sebi, saj se ne bodo dobro končali. Odgovornost, ki jo prevzemate za druge, se vam namreč vrne kot bumerang in isti ljudje vas potem različno bremenijo. Konec meseca se boste sprostili in zaživeli.

TEHTNICA

Preresno boste jemali vse skupaj in pozabili, da je poletje in da ljudje na vse gledajo bolj sproščeno. Morda vas bosta zajeli čustvena zmeda in potreba po pozornosti, zato se boste raje umaknili in pri sebi poskušali razčistiti, kaj se dogaja. Mogoče se boste želeli upreti tistim, ki bodo želeli nekaj od vas, a vas bo pri tem pogosto zajela krivda in boste v dvomih.

ŠKORPIJON

Odlično sodelovanje z življenjem vas bo navduševalo prvih štirinajst dni. Polni boste energije in sproščeno boste sledili svojemu instinktu. Z lahkoto boste razmišljali in ideje bodo močno vplivale na vse, ki jim jih boste predstavili. Pazite pa, da se v drugi polovici meseca spet preveč osebno ne zapletete v sodelovanje, saj se lahko razvijejo težave, ki jih ne bo tako lahko rešiti.

STRELEC

Ohranite zbranost pri vsem, kar si želite ustvariti. Če boste pretiravali v številnih dogovorih in se dogovarjali na preveč mestih hkrati, lahko ostanete praznih rok. Lahko tudi, da vam bo dovolj, da se o vsem samo pogovarjate, in da si zares ne boste želeli, da se vse udejanji. Zato je smiselno razmisliti, kam boste usmerjali svojo energijo in kaj zares želite od življenja.

KOZOROG

Odprti boste za praznovanja in poletje vas bo lepo podprlo v sproščenem druženju in ustvarjanju novega načina življenja. Veliko lažje se boste izrazili in uredili odnose na način, ki bo podpiral vaše želje in nov, zaželen način življenja. Vseeno pa si boste vzeli čas za vse skupaj in se počasi navajali na novo stanje. Ne pretiravajte z razmišljanjem, delujte pa iz sebe.

VODNAR

Razdvojeni boste in želeli boste zaživeti dvojno življenje. Ločevali boste obdobje dopustovanja in brezdelja ter poslovne aktivnosti in se vmes obremenjevali, kako razložiti okolici svoje delovanje. Pretirano obremenjevanje vas bo utrudilo in prišli boste do trenutka, ko boste vse izpustili iz rok in začeli bolj iskreno živeti po svoje. Spremembe se bodo zgodile same po sebi.

RIBI

Razdvojeni boste med željo po osamitvi in vse večjimi načrti za druženje. Poletje je čas, da se kar najbolje povežete z družbo in sodelujete v okrepitvi odnosov, pa tudi osebne moči. Ne prezrite veselja, ki ga lahko ustvarjate z drugimi in je vaše gorivo za uspehe v vsem letu. Ustvarjalnost vam bo dobro služila, zato se samo sprostite v vsem.

Osebni arhiv
Andreja Novak