V njej hranil mamila

37-letnik za izgubljeno denarnico policiji plačal 664 evrov

J.V.
27. 6. 2024, 13.10
Posodobljeno: 27. 6. 2024, 13.33
Deli članek:

Zagrebčan je namreč v izgubljeni denarnici hranil 0.19 grama prepovedane marihuane, kar so policisti ugotovili med pregledom, da bi ugotovili, komu pripada.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Ko pošteni najditelj najde nekaj vrednega in se odloči vrniti tujo lastnino, je njegovo dejanje navadno deležno občudovanja. Toda v primeru 37-letnega H. H. iz Zagreba je bilo veselje ob znova najdeni izgubljeni denarnici le delno, poroča Jutranji list.

"Gospod, imamo vašo denarnico z dokumenti, ki ste jo izgubili v Šestinah. Pridite ponjo," se je glasil klic policije. Ob prihodu na policijsko postajo pa so nesrečniku poleg denarnice izročili še plačilni nalog, ker je v njej skrival 0,19 grama marihuane. Moški bo moral plačati debelih 664 evrov globe, opojne zeli pa so mu policisti zaplenili in jih bodo uničili.

Kot še piše Jutranji list, je 37-letnik pred policijo, ko je prišel po izgubljeno, pojasnjeval, da opravlja težko fizično delo, marihuano pa da ima za lastne potrebe, da po napornem dnevu boljše spi. Denarnico je na ulici našla neka ženska in jo prinesla na policijo.