Črn družinski vikend

"Brilijantna ideja" ga je stala življenja: 19-letnik utonil pred očmi staršev

J.V.
23. 6. 2024, 18.35
Posodobljeno: 23. 6. 2024, 18.45
Deli članek:

Grozljivka na družinskem vikendu ob jezeru Goldwörther blizu Linza v Zgornji Avstriji; svojci so nenadoma slišali krike na pomoč, tragedijo pa so lahko le nemočno opazovali.

Feuerwehrtaucher
Grozljivka na družinskem vikendu

Grozljivka na družinskem vikendu ob jezeru; 19-letnik se je utopil pred očmi staršev, ki so lahko le nemočno gledali. Tragedija se je po poročanju Heute zgodila v soboto zvečer na jezeru Goldwörther blizu Linza v Zgornji Avstriji. Okoli 14. ure je skupina šestih Irancev iz Dunaja prišla do jezera, kjer so načrtovali vikend kampiranje na obali. Sredi jezera je bil lesen otok, ki ga je 19-letnik sklenil potegniti do obale. Okoli pasu si je zavezal vrv in se odločil plavati do lesenega podesta. Svojci so potem nenadoma zaslišali krike na pomoč. Oče in še en družinski član sta mu priskočila na pomoč, vendar nista bila uspešna. Truplo so na obalo potegnili šele gasilci.

Na Vrbskem jezeru utonila 71-letna Nemka

Tudi jezero na avstrijskem Štajerskem je v soboto vzelo življenje 71-letne ženske, državljanke Nemčije, ki je s soprogom počitnikovala ob Vrbskem jezeru. Nesrečnica se je nenadoma začela utapljati, o čemer so bili takoj obveščeni reševalci, ki so jo sicer potegnili do pomola in pričeli z oživljanjem, a so bili vsi njihovi napori zaman, poroča Heute.