Ugrabitev

Povsem gol in pretolčen mladenič iz gozda pritekel pred šokirane vaščane

R.T.
26. 6. 2024, 15.57
Posodobljeno: 26. 6. 2024, 15.57
Deli članek:

V Nemčiji v teh dneh odmeva primer ugrabitve, ki bi lahko služil tudi kot scenarij za hollywoodsko kriminalko. Žrtev ugrabiteljev je bil mlajši moški, ki so ga najprej pretepli in nato odpeljali na drugo stran nemško-češke meje, kjer so ga povsem golega odložili v gozdu.

Profimedia
Rudna Gora oziroma Erzgebirge je sredogorje, ki ločuje zgodovinski deželi nemško Saško in češko Bohemijo.

Primer, ki se je sicer odvil že jeseni 2022, je pristal v rokah okrožnega sodišča v Chemnitzu, kjer zdaj poteka proces zoper dva ugrabitelja. Kot poročajo nemški mediji, je tisto jesen takrat 20-letni moški skupaj z dvema znancema odpotoval v neko vas na območju Rudne Gore (Erzgebirge), sredogorja, ki ločuje zgodovinski deželi, nemško Saško in češko Bohemijo. Tam bi se morali srečati s skupno prijateljico, a je hitro šlo vse po zlu. 20-letnik prijateljice tam ni dočakal, je pa dočakal dramo, ki se je sprevrgla v grozo.

Glede na očitke iz obtožnice sta tam pijana in zadrogirana moška mladeniča nenadoma napadla, pretepla, ga strpala v prtljažnik in prepeljala čez mejo v nek gozd na območju češke občine Brandov. Tam sta ga zvlekla iz avtomobila in ga prisilila, da se je slekel. Po poročanju nemškega časnika Freie Presse je bil 20-letnik takrat po lastnih besedah prepričan, »da ga bosta zabodla,« a se to ni zgodilo. Ukazala sta mu, naj zbeži, in mladenič se je pognal v beg za svoje življenje. Ko mu je končno uspelo najti pot iz gozda, je gol in pretolčen naletel na neke šokirane vaščane, ki so na kraj poklicali policijo. Ugrabitelja sta s kraja pobegnila z avtomobilom 20-letnika, a so ju hitro izsledili policisti. Prislužila sta si kazenski ovadbi zaradi storitve kaznivih dejanj ugrabitve, povzročitve hudi telesnih poškodb in ropa.

Zadeva je končno pristala na okrožnem sodišču v Marienbergu, kjer sta dejanje priznala. Pojasnila sta, da sta želela 20-letnika le kaznovati, ker so takrat naokoli krožile govorice, da je neki mladoletni osebi v pijačo nastavil drogo za posilstvo. 20-letnik je na sodišču potrdil, da je takrat vedel za te govorice, a da je šlo za popolno izmišljotino. Takrat tudi ni vedel, da je bil to razlog za njegovo ugrabitev.

Čeprav sta storilca dejanje priznala, sodišče v Marienbergu ni postreglo z razsodbo, temveč je zadevo predalo v roke okrožnega sodišča v bližnjem Chemnitzu. Grozi jima najmanj pet let zapora.