Čisti užitek

Vroče kopeli odlične za hujšanje

Urška Dretnik
14. 1. 2017, 21.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V teh mrzlih dneh zelo prija vroča kopel. Najboljši je občutek, ko se po dolgem delovnem dnevu utrujeni uležemo v kad in se tako sprostimo.

Profimedia

Znanstveniki so odkrili, da povišana telesna temperatura dejansko povzroči povečano porabo kalorij. Torej, če boste recimo uživali v vroči kopeli eno uro, boste porabili 140 kalorij. To pa se ne sliši tako slabo, če vam omenimo, da bi za isto porabo kalorij morali hoditi pol ure.

SLADKOR V KRVI?
Velikokrat smo že pisali, da je treba za nižanje ravni sladkorja v krvi zdravo jesti, se redno in dovolj gibati ter veliko spati. Ampak ali ste vedeli, da vroča kopel prav tako vpliva na nižanje sladkorja v krvi. Tisti, ki imate povišan krvni sladkor, si tako večkrat privoščite to vrsto sprostitve. Prav tako si ji jo lahko privoščite tisti, ki nimate teh težav, saj je odlična preventiva pred sladkorno boleznijo.

OČISTITE TELO
Znojenje ni najbolj prijetno in nekateri se težko znebijo vonja po znoju, je pa znojenje zelo zdravo. Z njim se namreč iz našega telesa izločajo škodljive snovi in toksini, s čimer se telo čisti. Zato pa je tako zelo priljubljeno savnanje. Ampak ali ste vedeli, da se lahko potimo tudi v vroči kopeli, pa čeprav tega ne občutimo, in sicer zato, ker smo v kopeli v stiku z vodo. Ta ima izredne zdravilne sposobnosti ter čisti naše telo. Z njo boste dodatno izločili toksine iz telesa.

KOLIKO?
Zaradi vseh dobrih lastnosti, ki smo jih našteli, si vročo kopel privoščite trikrat tedensko. Vendar pazite, da popijete dovolj tekočine, saj zaradi izločanja vode iz telesa med kopeljo lahko postanete dehidrirani. Če si boste kopel privoščili pred spanjem, bo to čudovita priprava nanj. Kopel vas bo namreč uspavala in vas pripravila na prijeten spanec.