Podlo

Je bilo steklo usodno za goriško psičko?

Polona Krušec
14. 1. 2017, 20.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Jordanu iz Solkana je poginila psička, ki naj bi zaužila nastavljeno past – koščke peciva s steklom. To ni bila edina žrtev namerno nastavljenih nevarnih vab za pse v tem koncu.

Profimedia
Če pes zaužije steklo, je lahko to zanj usodno.

Na naše uredništvo je poklical bralec iz Goriške in nam povedal, da je tudi on zaradi nekoga, ki mu gredo očitno v nos psi in jim želi škoditi s tem, da na travnike in druga območja, kjer se lastniki s svojimi štirinožnimi prijatelji radi sprehajajo, nastavlja nevarne priboljške, izgubil svojo psičko Trudy. Ta mu je pomenila zelo veliko. 

»Opazil sem, da se Trudy slabo počuti. Nisem si mislil, da gre za kaj resnega, dokler nisem videl njenega povsem črnega iztrebka, kar je nakazovalo, da ji je nekaj, verjetno steklo, poškodovalo notranje organe in je začela krvaveti, nakar je kri iztrebila. Žal je potem zaspala,« nam pove užaloščeni Jordan.

Nevarnost pred vrati

Poudari, da je nevarni priboljšek za štirinožne ljubljenčke nedavno opazil kar pred vhodom na lastno dvorišče. Priča o kosu hrane s sumljivimi dodatki in domneva, da je njegova preminula psička pojedla prav nekaj takega – nastavljeno nevarno past – in nato poginila.

Tudi drugi Goričani so na in ob sprehajalnih poteh za kužke opazili nekaj sumljivega. O tem, kar so videli, poročajo kar na družbenih omrežjih. Pravijo, da so na nekaj točkah v Novi Gorici videli po tleh raztrošeno pecivo s steklom. Omenjali so, da so to opazili na travniku pri bencinskem servisu na Vojkovi cesti v Novi Gorici, omenjajo tudi Pirjevčevo ulico v Solkanu, kjer naj bi na travniku ob zapuščeni hiši nekdo zlagal pasje priboljške z nevarnimi dodatki (steklom, strupom).

Trpeči kužki

Kar nekaj Goričanov poroča tudi o tem, da so imeli s svojimi psički težave, ki bi jih lahko povzročilo steklo oziroma strup v pecivu. »Naša Tara je cel dan krvavo bruhala, nismo vedeli, kaj ji je,« se glasi vsebina enega od zapisov na družbenih omrežjih, kjer lastniki drug drugega opozarjajo pred nevarnostjo, ki na tleh preži na njihove ljubljenčke. »Za las smo jo rešili. Pojedla je nek strup, ki je bil na tleh, skupaj s koščkom kruha. Bodite previdni, lastniki psičkov,« na spletu zapisuje Medeja iz Nove Gorice.

Za psa je steklo lahko usodno

Veterinar nam je povedal, da steklo lahko poškoduje notranje organe, nakar pes začne krvaveti, lahko pa tudi izkrvavi, kar vodi v smrt.