Tretji moški na prostosti

Krvavi spor na Okoški gori: Zlatko ustrelil svojega partnerja Zdravka in nato še sebe!

R.T.
29. 4. 2024, 12.55
Posodobljeno: 29. 4. 2024, 13.35
Deli članek:

Policisti so predstavili ugotovitve o nedeljskem streljanju na Okoški gori v bližini Oplotnice.

Vesna Lovrec / Večer
Policisti so bile še danes pred hišo, kjer je v nedeljo okoli 20. ure prišlo do tragedije.

Že včeraj so s Policijske uprave Maribor sporočili, da so se sprli trije moški. Nekaj čez 20. uro je odjeknil strel, en moški je umrl, drugi je bil ranjen in so ga odpeljali v UKC Maribor.

Novinarji Večera so obiskali vas in govorili z enim od sosedov, ki je slišal tri strele. V vasi tudi vedo povedati, da sta se spričkala intimna partnerja, o tretjem moškem, ki ga omenja policija, pa nihče ne ve ničesar. So pa pri Večeru iz zanesljivih virov izvedeli, da je umrl Zlatko P.,star 58 let, kot je kasneje dopolnil predstavnik za stike z javnostmi na PU Maribor Matej Harb, pri tem pa seveda ni navedel imena pokojnega. Po tem ko je ustrelil in hudo poškdoval svojega 50-letnega partnerja Zdravka, je ustrelil sebe. Kot rečeno, je Zdravko utrpel hude poškodbe, a ni v smrtni nevarnosti.

Kriminalisti so opravili ogled kraja in še danes zbirajo obvestila. Zaenkrat dogodek obravnavajo kot poskus umora in poškodovanja s strelnim orožjem.

In kaj je s tretjim moškim, ki je bil prisoten? S tem 61-letnikom so se policisti pogovorili in ga spustili na prostost. Preiskava še poteka.