Požar

Vnetljive baterije e-koles in e-skuterjev

U.C.
29. 4. 2024, 11.32
Posodobljeno: 29. 4. 2024, 11.45
Deli članek:

Uporabniki v zadnjem času izjemno popularnih električnih koles in električnih skuterjev bi morali biti izjemno pozorni pri polnjenju svojih prevoznih sredstev. Polnjenje v zaprtih prostorih brez nadzora je lahko zelo nevarno. Dorseta in Wiltshira

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Litij-ionske baterije, ki se uporabljajo v napravah, hranijo "znatno količino energije" in lahko povzročijo požar, če se pregrejejo. Graham Kewley strokovnjak na tem področju s Dorseta in Wiltshira v Veliki Britaniji, kjer sta se v zadnjem tednu pojavila dva primera vžiga baterije, svari, da nepravilna uporaba lahko povzroči "eksplozivno silo." Baterije naj uporabniki polnijo le, ko so budni in naj bodo pozorni, da se lahko hitro odzovejo na požar, če do njega pride.

Baterije se, če niso pravilno shranjene, če niso pravilno napolnjene ali če se uporabljajo, ko so bile poškodovane, lahko vnamejo in pri tem lahko nastane večja gmotna škoda. Problematične so lahko tudi poškodovane električne vtičnice. Primer vžiga se je zgodil prejšnji teden v Dorsetu v Veliki Britaniji, kjer je zgorelo celotno stanovanje, v več tamkajšnjih primerih polnjenja e-kolesa v stanovanju, pa je prišlo do manjše gmotne škode.