Napad na kontrolno točko

Video: V streljanju na severnem Kavkazu sedem mrtvih, tudi dva policista

S.R.
29. 4. 2024, 12.24
Posodobljeno: 29. 4. 2024, 12.24
Deli članek:

Na ruskem severnem Kavkazu so včeraj pozno zvečer islamski skrajneži napadli policijsko kontrolno točko. Umrla sta dva policista, še štirje so ranjeni. Policisti so vseh pet napadalcev ubili.

X
Posledice strelskega obračuna.

Do strelskega obračuna med policijo in napadalci je po navedbah ruskega notranjega ministrstva prišlo na območju avtonomne ruske republike Karačajevo - Čerkezija. Kot so pojasnili v ruskem preiskovalnem odboru, ki se ukvarja z najhujšimi kaznivimi dejanji, so verjetno isti skrajneži že pred tednom dni napadli policijsko kontrolno točko v mestu Karačajevsk. Takrat so ubili dva policista in še enega ranili.

Po navedbah ruskega notranjega ministrstva so se napadalci pripeljali do začasne kontrolne točke, proti policistom vrgli eksplozivno napravo in začeli streljati z avtomatskim orožjem. Policisti so jim odgovorili s svojim orožjem, pri čemer se je sprožila eksplozivna naprava, ki jo je nosil eden od napadalcev. Na kraju so pozneje našli še več improviziranih eksplozivnih naprav.

Če je Čečenijo po dveh vojnah uspelo stabilizirati Ramzanu Kadirovu, pa nasilje v zadnjih letih pogosto izbruhne v drugih delih severnega Kavkaza, kjer deluje več islamskih skupin. Ruska obveščevalna služba (FSB) je na območju republike Karačajevo - Čerkezija decembra lani aretirala 14 domnevnih članov skrajne islamske skupine.