Iskanje Ariana

Zunaj je hladno, nihče pa ne ve, kje je 6-letni avtistični deček

R.T.
23. 4. 2024, 17.09
Posodobljeno: 23. 4. 2024, 17.41
Deli članek:

Od ponedeljka zvečer je v vasi Elm na severu Nemčije obsedno stanje. Skoraj vsi iščejo 6-letnega Ariana.

Polizei Rotenburg
Policija dopušča več možnosti. Lahko da se je prestrašeni Arian kam skril, možno, da je prenočil v gozdu ...

Kako je mogoče, da je deček izginil kot kafra, se sprašuje njegov oče. Okoli 19.30 je bil Arian še v hiši, igral se je v svoji sobi, starša sta bila doma, pred nekaj minutami sta ga videla, nato sta odšla v dnevno sobo. Oče je pregledal vse prostore v hiši, okolici in po poročanju Bilda že po treh minutah poklical policijo in jim povedal, da ne najde 6-letnega sina, ki trpi za avtistično motnjo.

Policisti so se nemudoma odzvali. V iskalni akciji se je zbralo okoli 400 policistov, gasilcev in prostovoljcev. Pregledali so okolico hiše, danes nadaljujejo iskanje po bližnji vrtovih, poljih ogrščice in ribnikih, ki jih je v okolici kar nekaj. Teren preletavajo droni, po tleh za sledmi vohljajo izkušeni policijski psi. Do popoldneva fanta niso našli. Policija je danes prebivalcev Elma pozvala, naj pregledajo posnetke nadzornih kamer, tisti, ki jih imajo postavljene na dvorišču ali hiši. Možno je, da so ujele Ariana, ki bi se lahko zatekel tudi v kakšno uto ali v klet.

Arian je bil v času izginotja oblečen v oranžen pulover in črno trenirko. Ker so temperature precej nizke, približno 10 čez dan, ponoči pa so komaj stopinjo ali dve nad lediščem, reševalci upajo, da ga bodo čim prej našli.