Glas progresivne civilne družbe

Nataša Sukič bo nosilka liste Levice

A. M.
23. 4. 2024, 14.57
Posodobljeno: 23. 4. 2024, 15.16
Deli članek:

Medtem ko so SDS in NSi svoje kandidate za evropske volitve razkrile že v prejšnjih mesecih, sta včeraj in danes svojo izbiro potrdili tudi Gibanje Svoboda, ki vnaša nekaj sprememb glede na prejšnje predloge liste, ter Levica, ki jo je razkrila danes.

Jure Klobčar
Nosilka liste bo Nataša Sukič.

Nosilka liste Levice bo Nataša Sukič, sledijo pa po vrstnem redu še državni sekretar Dan Juvan, Katja Sluga, Fahir Gutić, nekdanja direktorica Moderne galerije Zdenka Badovinac, državni sekretar Luka Omladič, pisateljica Svetlana Slapšak, Tara Kristan ter kot zadnji aktualni minister Luka Mesec.

Nosilka kandidate liste je dejala, da bo v primeru izvolitve predstavljala glas progresivne in napredne civilne družbe. “Tiste, ki si prizadeva za socialno pravičnost, pravičen zeleni prehod in mir, ter za varno Evropo, ki bo stopala po poti aktivne nevtralnosti. Za Evropo, ki se bo dorekla ponoreli oboroževalni tekmi in bo gradila na razvoju in sodelovanju ter na lastni in neodvisni obrambni politiki,” je še dodala Sukič.

Jure Klobčar
Novinarska konferenca stranke Levica.

Minister Mesec je ob tem opozoril na negotovost in nacionalizem, ki se razširjata po Evropi. Glas za Levico pravi, je glas za to, da v Evropi vzpostavimo neodvisnost in gotovost, tako osebno, kot skupnostno.

Koordinatorka stranke Vrečko zaupa v izbor kandidatov, ker zastopajo tovarištvo, solidarnost, vključenost in predvsem dostojno življenje za vse. V listo verjame in meni, da bodo njene kvalitete prepoznale tudi volilke in volilci.