Slabo skriti

Prijeli tihotapca, ki je v kombiju prevažal kar 17 tujcev

R.T.
23. 4. 2024, 12.47
Posodobljeno: 23. 4. 2024, 12.54
Deli članek:

Metliški policisti so včeraj na območju Drašičev ustavili voznika kombija Mercedes vito registrskih oznak Bosne in Hercegovine. Njegov kombi se jim je takoj zdel sumljiv, vanj bi državljan Bosne in Hercegovine zlahka stisnil nekaj migrantov.

PP Metlika
Tihotapčev kombi v katerem je slabo skrival 17 oseb.

Da jih bo v kombi stisnjenih kar 17, pa niso pričakovali. Tihotapec je prevažal in zelo slabo skril državljane Turčije in dva državljana Sirije, ki so na ta način nezakonito vstopili v Slovenijo. 22-letnemu osumljencu so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli kombi.

Večje število migrantov se je pojavilo še na območju policijske postaje Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Loče, Brežice, Jereslavec, Globoko, Jesenice, Slovenska vas, Kapele). Policisti so izsledili in pridržali kar 69 državljanov Sirije, 30 državljanov Afganistana, 14 državljanov Bangladeša, 13 državljanov Maroka, šest državljanov Somalije, pet državljanov Turčije, tri državljane Gambije, dva državljana Kameruna, dva državljana Nepala, dva državljana Iraka, dva državljana Šrilanke, državljana Irana in državljana Egipta. Na območju policijske postaje Črnomelj (Preloka) so prijeli še 15 državljanov Sirije in državljana Tunizije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.