Preživeli borec

V primežu aligatorjevih čekanov

U.C.
23. 4. 2024, 11.08
Posodobljeno: 23. 4. 2024, 12.55
Deli članek:

Moški iz ameriške zvezne države Južna Karolina je iskal fosilizirane zobe morskega psa v reki Cooper in je pravkar priplaval na površje, ker je bila njegova posoda s kisikom skoraj prazna. Ko je prišel na gladino vode, je opazil grozečega aligatorja, ki je stegoval gobec proti njemu.

William Georgitis, fb
Čakan morskega psa zaradi katerega je potekal boj z aligatorjem.

Ker se je bal ugriza v glavo, je napad preprečil z desno roko. Orjak ga je ugriznil v podlaket in ga zvlekel 15 metrov na dno reke ter ga s svojo težo prikoval na dno. Georgitis je s seboj imel izvijač, ki ga je uporabljal za bezanje zoba morskega psa iz mulja. Bi to lahko uporabil kot orožje proti krvoločnemu ogromnemu plazilcu? Poskusil je. Po ruvanju je Georgitis končno zabodel plazilca z izvijačem, toda žival ga ni izpustila.

V potapljačevi posodi s kisikom je zmanjkalo zraka in  bil je skorajda že obsojen na smrt. Toda zbral je moči in se še zadnjič poskusiti osvoboditi, četudi bi to pomenilo, da si bo odtrgal roko. Z obema nogama se je oprl na aligatorja in se odrinil, kolikor je mogel. Nadvladal je orjaka. Nato je odplaval do prijateljevega čakajočega čolna, ki ga je po hitrem postopku odpeljal v bolnišnico. Za zapiranje ran, ki so jih povzročili aligatorjevi zobje, je bila potrebna "tona" sponk, je povedal pogumni borec z aligatorjem.

"Nekako sem si iztrgal roko, vendar je nisem odtrgal," je za televizijsko postajo ABC povedal Georgitis in se spraševal, zakaj mu je še vedno uspelo rešiti roko.

Junaka zdaj čakajo številne operacije in večmesečno okrevanje. A Američan to z veseljem sprejema. "Od zdaj naprej je vsak trenutek zame blagoslov," je dejal Georgitis.