192 km/h in 189 km/h

Biseri maratonskega merjenja hitrosti na naših cestah

U.C.
23. 4. 2024, 10.18
Posodobljeno: 23. 4. 2024, 11.27
Deli članek:

Pretekli teden so Slovenski policisti izvajali maraton merjenja hitrosti, mnogim posameznikom pa je nadzor hitrosti svojega vozila povzročal težave.

Porsche
Slika je simbolična.

Slovenski policisti so uspeli v okviru maratonske akcije zasačiti kar lepo število voznikov, katerih noga je preveč sproščeno pritiskala na gas, prekoračitev hitrosti so zaznali 647, od tega največ, 433 kršitev na cestah celo v naseljih, kjer je problematika hitrosti največja. Bisera prekoračitve hitrosti pa sta bila dva. Vozniku osebnega avtomobila znamke BMW so policisti PPP Maribor, na regionalni cesti izven naselja, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 80 km/h, izmerili hitrost 192 km/h. Drugemu vozniku rekorderju, ki je vozil osebni avtomobil znamke Porsche, so na avtocesti, na delu, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 100 km/h, izmerili hitrost 189 km/h. Voznikoma čestitamo ob prejemu kazni.

Voznica brez vozniškega dovoljenja se je požvižgala na napovedi policije, da bo izvajala maraton nadzora hitrosti, in je na območju Maribora sedla v neregistriran avtomobil, na katerega so bile nameščene ukradene tablice ter se podala na cesto. Ne gre spregledati, da je vozila pijana - kar 0.77 mg/l alkohola je imela v izdihanem zraku, bila pa je tudi pod vplivom prepovedanih drog. Policisti so ji nemudoma zasegli vozilo, končala bo na Okrožnem državnem tožilstvu.