Kruta usoda

Mama malega Bineta: "To je najgrši grob na svetu, saj v njem počiva tvoje telo"

D.K.
22. 4. 2024, 20.23
Posodobljeno: 22. 4. 2024, 20.53
Deli članek:

Kruta usoda je hotela, da se je lanskega decembra za vedno poslovil mali Bine, ki je izgubil boj z boleznijo. Zdaj pa sta njegova starša sporočila, da sta mu uredila "zadnji dom na zemlji".

FB Klara Jerak
Bine je decembra 2023 izgubil boj z boleznijo.

Konec lanskega leta je množica na pokopališču v Črni na Koroškem na zadnjo pot pospremila dve leti starega Bineta. Sina, vnuka, pravnuka, bratca in prijatelja, ki je izgubil boj z boleznijo. 

Še pred pogrebom se je s čustvenim zapisom na družbenem omrežju Facebook oglasila Binetova mama Klara, ki je med drugim zapisala, da se z Binetovim očetom zavedata, da je njima Bine dal ogromno. "Ostal si dlje, kot naj bi, delal stvari, ki jih glede na tvojo diagnozo nihče ni pričakoval, se smejal tudi, ko je bilo težko in zdržal tudi, ko nisi več zmogel. In to vse samo zato, da bi nas osrečil, nasmejal, potolažil in nam podaril 2 najlepši leti našega življenja. Kako vrniti otroku, ki nas je tako nesebično ljubil in se trudil kljub slabem stanju? Če smo vam kdaj v življenju kaj pomenili, ali se vas kakorkoli dotaknili, vas prosimo, da se udeležite njegovega pogreba," je pozvala.

"Najinemu dragemu sinu bi se rada poklonila tudi tako, da mu pokaževa, da je na tej zemlji bil veliko vreden, čeprav je bil z nami zelo kratko, dosti prekratko. Vsaj toliko mu dolgujeva. Hvala, strta mama Klara in ata Joži," je decembra sklenila skrušena mama malega Bineta, ki so ga 12. decembra pospremili k večnemu počitku.

Od takrat njegova starša na družbenem omrežju Facebook pogosto obujata spomine na njunega malega sončka, med drugim sta se mu poklonila tudi na valentinovo. "Danes je 14. februar. Valentinovo, dan ljubezni in tudi dan ozaveščanja o prirojenih srčnih napakah. Moj sin Jerak Bine se je rodil z eno težjih, kompleksnih srčnih napak, imenovano Shone kompleks. Lani 8. 12. 2023 je izgubil boj z boleznijo in zapustil ta svet. Na današnji dan se je njemu in otrokom, ki se z boleznijo še borijo, poklonilo ogromno ljudi po vsej Sloveniji, ki so narisali, ustvarili srce. Tako pa so nam spoštovanje izkazali vrtec Kralja Matjaža v Črni na Koroškem, kamor je le malo časa hodil tudi moj sin Bine in kamor zelo rada hodi moja hčerka Nomé," je ob fotografijah zapisala Klara. 

Pred dnevi pa je sporočila, da sta mu uredila grob. "Čeprav sva dala vse od sebe, je to še vedno najgrši grob na svetu. Tako je grd, da ga človek težko gleda. Prepojen je s solzami, žalostjo in grenkim spominom, kako smo izgubili najvažnejšo bitko v našem življenju. Najgršega pa ga naredi kruto dejstvo, da v njem počiva tvoje telo, namesto da bi se igral in skakal na našem ranču, počival pa na rokah mamice in atana," je zapisala, malemu sončku pa obljubila, da dokler bo živela, bo na njegovem grobu gorela svečka, v vazi pa bo svežo cvetje.