Pretresljiva smrt

Bine izgubil bitko z boleznijo: podaril si nam dve najlepši leti

D.K.
13. 12. 2023, 16.30
Posodobljeno: 13. 12. 2023, 16.31
Deli članek:

V teh dneh je Koroška zavita v črnino. Mnogi se s solzami v očeh in strtim srcem poslavljajo od malega borca Bineta.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Včeraj so na pokopališču v Črni na Koroškem na zadnjo pot pospremili dve leti starega Bineta. Sina, vnuka, pravnuka, bratca in prijatelja, ki je izgubil boj z boleznijo.

Še pred pogrebom pa se je s čustvenim zapisom na družbenem omrežju Facebook oglasila Binetova mama Klara. Med drugim je zapisala, da se z Binetovim očetom zavedata, da je njima Bine dal ogromno. Ostal je dlje, kot naj bi, delal stvari, ki jih glede na njegovo diagnozo nihče ni pričakoval, se smejal tudi, ko je bilo težko in zdržal tudi, ko ni več zmogel.

"In to vse samo zato, da bi nas osrečil, nasmejal, potolažil in nam podaril 2 najlepši leti našega življenja. Kako vrniti otroku, ki nas je tako nesebično ljubil in se trudil kljub slabem stanju? Če smo vam kdaj v življenju kaj pomenili, ali se vas kakorkoli dotaknili, vas prosimo, da se udeležite njegovega pogreba," je pozvala.

"Najinemu dragemu sinu bi se rada poklonila tudi tako, da mu pokaževa, da je na tej zemlji bil veliko vreden, čeprav je bil z nami zelo kratko, dosti prekratko. Vsaj toliko mu dolgujeva. Hvala, strta mama Klara in ata Joži," je sklenila. 

Pod objavo so se zvrstili številni komentarji, s katerimi so se ljudje od blizu in daleč poklonili komaj dobri dve leti staremu Binetu.

"Bine, bil si fantek, ki me je v prvi minuti srečanja očaral, bil si tako srčen fant, tvoja rožica, ki si mi jo podaril pa pridno raste. Čuvala jo bom in se vedno spominjam nate. Bine naj ti bo lepo med angelčki," je zapisala ena od uporabnic Facebooka.

Žalostno novico so z javnostjo delili tudi na straneh društva S srcem za SRČKE. "V našem društvu želimo izraziti iskreno sožalje staršema in svojcem malega Bineta, ki se je poslovil od nas. Klara Jerak in Joži Jerak skupaj s svojim sinom sta dihala do zadnjega trenutka. Kot sta zapisala sama: "Legende ostanejo večne". Naj počiva v miru," so navedli.

Pri tem naj spomnimo, da so se ravno včeraj v Mežici poslovili tudi od 16-letne Klare, vsem poznane pod imenom koroška deklica, za katero je bila usodna zahrbtna in huda bolezen.