Kozmične energije

Zadnji mlaj 2023 je v strelcu, Merkur pa je spet retrograden

Tanaaz
13. 12. 2023, 16.11
Deli članek:

Mlada luna v znamenju strelca nastopi 13. decembra in je zadnji mlaj letos. Kmalu po vrhuncu nove lune pa se retrogradno obrne Merkur, kar kozmične energije dodatno popestri.

Dreamstime
Zdi se, da smo tako kot lokostrelec poklicani, da naravnamo puščico, namerimo in nato zaupamo vetru.

Razčlenimo torej neverjetno kozmično ponudbo nove lune v znamenju strelca in seveda preverimo, kako jo lahko kar najbolje izkoristimo.

Leto 2023 se hitro bliža koncu in mnogi se bomo trudili opraviti še vse tisto, za kar menimo, da je nujno pred prihodom leta 2024. Čeprav se življenje v tem letnem času morda zdi še posebej hitro in polno opravkov, je prav nova luna v znamenju strelca naša priložnost, da določimo vse končne namere za leto 2023.

Kako bi radi, da potekajo naslednji trije tedni? Na kaj se želite osredotočiti?

Če je ta čas prinesel nekaj izzivov na vašo pot ali pa veste, da so na obzorju stresni dogodki, je morda dobro, da si ustvarite nekaj opomnikov. Ustvarite eno namero za vsakega od preostalih treh tednov v letu in jih napolnite s podpornimi besedami in dejanji za vse, kar se vam dogaja.

ČAS ZDRAVLJENJA

Ena najmočnejših kozmičnih energij ob tej mladi luni je energija Kirona, asteroida zdravljenja. Njegova energija je harmonično usklajena s to mlado luno in nam pomaga tako krepiti kot uporabljati močno zdravilno energijo.

Mars je prav tako lepo povezan s Kironom in Luno, zato se počutimo bolj motivirane, da odkrijemo korenine svojih težav. Nekaj, kar nas že nekaj časa muči, se lahko končno zdi obvladljivo ali pa bodo rezultati, ki smo jih želeli, prišli hitreje ali bolj lahkotno.
Kadar je vpleten Mars, moramo biti proaktivni in ukrepati, pod to energijo bodo naša dejanja podprta in okrepljena. Torej razmislite o nekaj novih korakih, ki jih lahko naredite, tudi če so majhni, saj lahko tako spodbudite globlje zdravljenje svojega uma, telesa in duše.

Dreamstime
Ko je v dogajanje na nebu vpleten retrogradni Merkur, je pomembno, da se premikamo počasi in metodično ter zaupamo svoji intuiciji.

MERKURJEV VPLIV

Merkur je planet komunikacije in starodavni astrologi so verjeli, da se ob njegovem retrogradnem potovanju okrepijo naši subtilnejši čuti in oblike komunikacije.

Na prvi pogled lahko retrogradni Merkur prinese meglene misli, napačno komunikacijo in tehnološke nesreče, toda na globljih ravneh je to pravi čas, da zaupamo svoji intuiciji in posvečamo pozornost svojim čutom, ki presegajo tipičnih pet.

Retrogradni Merkur, ki se zgodi na isti dan kot nova luna, bo okrepil svojo energijo in stanjšal tančico. Lahko se počutimo nekoliko neodločne ali zmedene oziroma instinktivno čutimo, da nam niso bila predstavljena vsa dejstva.

Kadar je vpleten retrogradni Merkur, je pomembno, da napredujemo počasi in metodično ter zaupamo svoji intuiciji. Kadar je tančica tanka, imamo možnost prejeti jasnejše vodstvo iz svojih sanj, intuicije in višjega jaza.

VPLIV LUNE IN STRELCA

Nova luna v ognjenem znamenju strelca je čas, ko se lahko sprožijo pustolovščine in razburjenje. Mnogi imamo veliko obveznosti, še posebej v tem letnem času, vendar izkoristite energijo te nove lune, da izstopite iz cone udobja in poiščete nekaj igrivosti v svoji dnevni rutini. Pretresanje, preizkušanje novih stvari in raziskovanje novih svetov so učinkoviti načini usmerjanja te energije strelca.

Mlada luna prav tako ustvarja močne valove energije, ki podpirajo vibracijo številskega vzorca 12 (včerajšnji datum 12. 12.). Dvanajst je namreč število razumevanja in celovitosti. Predstavlja poln krog, s popolno in jasno sliko vsega, kar se je odvilo. 

Čeprav je Merkur v tem času retrograden in iz nove lune priteka nova energija, imamo tudi energije 1212, ki nas spominjajo na dokončanje, celovitost in večjo modrost.

Zdi se, da smo tako kot lokostrelec poklicani, da naravnamo puščico, namerimo in nato zaupamo vetru! Življenje je vožnja, le toliko lahko nadzorujemo. Morda je to splošno sporočilo, ki ga ima ta mlada luna za nas.

Določite svoje namere, osredotočite se na zdravljenje, priznajte svojo intuicijo, premikajte se počasi, a na koncu zaupajte vožnji.