Išče se

Policija prosi za pomoč: prepoznate roparja na sliki?

M.G.
13. 12. 2023, 16.00
Posodobljeno: 13. 12. 2023, 17.02
Deli članek:

Policija naproša vse, ki bi prepoznali fanta iz slike, da jim pomagate.

Policijska uprava Maribor
Morebiti poznate tega fanta?

Mariborskim policistom se je očitno zataknilo pri obravnavi ropa, ki se je zgodil 14. novembra zvečer, saj preko spleta pozivajo ljudi, če kdo slučajno prepozna nepridiprava iz priložene slike.

Neznani storilec, ki pa so ga ujele varnostne kamere, je omenjeni večer vstopil v poslovni prostor na Gosposvetski ulici v Mariboru. Tam je od prodajalke s pomočjo ostrega predmeta (predvidoma noža) zahteval denar, ko mu ga je prestrašena prodajalka izročila, pa je zbežal v noč.

Po zbranih podatkih naj bi tatič bil star od 20 do 30 let, visok okrog 185 cm in vitke postave. Kot je videno na sliki, je imel obraz deloma prikrit s črno tekstilno masko, čez glavo pa si je povlekel kapuco. Oblečeno je imel jakno z vojaškimi motivi, in olivno-zelene Nike športne hlače. Obut je bil v športne copate zeleno-črne barve z belim podplatom.

V primeru, da ga prepoznate ali če imate kakšne koristne informacije v zvezi z omenjenim ropom, policija naproša, da to sporočite na 113 ali na anonimno telefonsko številko 080 1200. Hvaležni vam bodo.