Slepa potnica

Video: Zakonca po nesreči zaprla mačko v škatlo in jo odposlala

M.G.
27. 4. 2024, 10.59
Posodobljeno: 27. 4. 2024, 11.04
Deli članek:

Par iz Utaha je po pomoti poslal svojo mačko v Amazonovem povratnem paketu. Našli so jo po šestih dneh, oddaljeno več kot 1000 kilometrov.

Profimedia
Mačke se ne morejo upreti škatlam. Na sliki ni Galena.

Vsi vemo, da mačke obožujejo škatle in praktično je ni mačke, ki ji odprta kartonska škatla ne bi vzbudila zanimanja. Tako je bilo tudi z mačko z imenom Galena iz Utaha, ki se je očitno v nepravem trenutku odločila, da malce zadremlje v večji škatli, v kateri so bili spravljeni delovni čevlji z jekleno kapico. Lastnika mačke sta čevlje nameravala vrniti Amazonu v povratnem paketu, a sta ob zapiranju škatle očitno spregledala, da v njej leži Galena.

Dan kasneje je Carrie Clark, lastnica Galene, opazila, da je njena hišna ljubljenka izginila. Skupaj z družino in prijatelji so skoraj celi teden preiskovali hišo, okolico in širšo sosesko. Po mestu so celo nalepili plakate, da pogrešajo mačko, a vse, logično, brez uspeha. Na koncu pa se je le vse skupaj končalo srečno, a začuda tam, kjer nihče ni pričakoval. Mačko je odkrila Amazonov delavka v skladišču v Kaliforniji, ki je okrog 1000 kilometrov oddaljena od Utaha, od koder je prišel paket. Jasno, da je bil  delavka precej presenečena, ko je v škatli poleg delovnih čevljev našla Galeno. Bila je živa, a podhrajena in dehidrirana.

Mačka je varno prispela do Amazonovega skladišča v Kaliforniji šest dni kasneje, prepotovala pa je več kot 1000 kilometrov, ves ta čas pa je preživela v škatli brez hrane ali vode. Lastniki so se najdbe izredno razveselili, ni pa znano, če bodo mačko poslali domov mogoče kar v škatli.