Mednarodna kriminalka

Na floridskem letališču aretirali Davida Kneževića, Ana Maria je izginila že februarja

R.T.
7. 5. 2024, 09.01
Posodobljeno: 7. 5. 2024, 09.20
Deli članek:

Policisti na Floridi so v povezavi z izginotjem 40-letne Ane Marie Knezević Henao aretirali njenega soproga Davida Kneževića.

Policia Nacional
Ana Maria Knezević Henao

Broward County Sheriff's Office
David Knežević

Policija je 36-letnega Davida Kneževića v soboto aretirala na mednarodnem letališču v Miamiju, kamor je prispel iz rodne Srbije, kjer je preživel zadnjih nekaj mesecev. Sumijo ga vpletenosti v izginotje 40-letne soproge Ane Marie Knezević Henao, kolumbijske državljanke, ki je pogrešana od 2. februarja letos. Izginila je v Španiji. Poleg agentov ameriškega zveznega preiskovalnega urada FBI so v aretaciji sodelovali tudi predstavniki španske in kolumbijske policije.

Po poročanju ameriških medijev je Ana Maria, naturalizirana Američanka, ki je s soprogom živela v floridskem obalnem mestu Fort Lauderdale, lanskega decembra odpotovala v Španijo, da bi se nekoliko oddaljila od težav doma. S Kneževićem naj bi bila sredi precej umazanega postopka ločitve. Na začetku februarja je izginila iz apartmaja v Madridu, pri čemer so španski policisti ugotovili, da je malo pred tem dogodkom nek moški, ki je nosil motoristično čelado, s sprejem onesposobil nadzorne kamere pred vhodom v stanovanjsko zgradbo. Naslednji dan sta njeni prijateljici z njenega telefona prejeli telefonski sporočili, v katerih jima je pojasnila, da je spoznala nekega moškega in da za nekaj dni odhaja z njim. Že v naslednjih dnevih se je začela obsežna policijska preiskava na obeh straneh Atlantika. Njen brat Juan Felipe Henao je za CNN povedal, da bi morala Ana Maria 5. februarja skupaj s prijateljico z vlakom odpotovati v Barcelono, a se na železniški postaji v Madridu ni pojavila. Juan Felipe je pojasnil še, da so bili po njenem izginotju v stiku s Kneževićem, ki jim je dejal, da se nahaja v Srbiji.

Po poročanju CNN je David Knežević izvršni direktor podjetja za računalniške storitve EOX Technology Solutions s sedežem v Fort Lauderdalu.