Lahko Hrvaška zmaga?

Baby Lasagna zakuhal pravo evforijo!

S.Č.
7. 5. 2024, 09.05
Posodobljeno: 7. 5. 2024, 09.05
Deli članek:

Na Hrvaškem vlada prava evforija zaradi nadpričakovanega uspeha mladega pevca Baby Lasagne, ki je presenetil z vodilnim mestom na stavnicah za pesem Evrovizije.

Profimedia
Baby Lasagna povzročil pravo evforijo.

Ta priljubljeni pevec iz Umaga, s pravim imenom Marko Purišić, je bil nekoč član rock skupine Manntra, danes pa je v središču pozornosti s svojo hitro vzpenjajočo se solo kariero.

Markov zadnji hit "Rim Tim Tagi Dim" je še posebej odmeven med mladimi na Hrvaškem, saj opisuje zgodbo fanta, ki zapusti svoje domače okolje v iskanju boljših življenjskih priložnosti. Čeprav gre za pesem z resno tematiko, Marko Purišić pravi, da je njen ton vseeno lahkoten in poln humorja. Tako se skozi glasbo kot besedilo pesmi dotika občutljive teme mladih, ki je pereč problem v številnih hrvaških mestih.

Sprva ni dojel

Navdušenje se je stopnjevalo, ko je Baby Lasagna nenadoma zasedel prvo mesto na stavnicah, kar je pomenilo velik preskok za Hrvaško. "Pravkar se je zgodilo nekaj norega, trenutno komaj dojamem, kaj se dogaja," je izjavil vidno presenečen Marko, ko je izvedel za svoj uspeh.

Danes zvečer, na prvem predizboru Evrovizije, kjer se bo predstavilo 15 držav, bo Hrvaška pod budnim očesom mnogih, ki nestrpno pričakujejo Markov nastop. Njegova obljuba o spektakularni in energični predstavi, ki bo zabavala in morda spodbudila k razmisleku, dodaja še dodaten razlog za vznemirjenje. Občinstvo tako doma kot tudi širše je že pripravljeno navijati za njegovo uvrstitev v finale.

Luč pozornosti bo ugledala tudi naša Raiven

Ne smemo pa pozabiti na slovensko predstavnico Raiven, ki prav tako stoji pred velikim izzivom in za katero bodo domači oboževalci držali pesti. Evrovizija ostaja eno izmed najbolj priljubljenih glasbenih tekmovanj v regiji, ki vsako leto znova združuje narode v skupnem navijanju in praznovanju glasbe.

Današnji večer obeta veliko glasbenih trenutkov, ki bodo nedvomno zaznamovali nadaljnji potek tega glasbenega spektakla. Tako za Baby Lasagno kot za Raiven in vse ostale tekmovalce pa bo nedvomno velika priložnost, da pokažejo svoj talent na evropskem odru.