Potovanje po ločitvi

Policiji dveh držav preiskujeta izginotje 40-letne Ane Knežević

R.T.
20. 2. 2024, 10.35
Posodobljeno: 20. 2. 2024, 10.42
Deli članek:

V iskanje 40-letne Ane Knežević se je vključila ameriška zvezna policija FBI.

Facebook
Ana Kneževič

Ana se je po trinajstih letih skupnega življenja lani ločila od moža, poslovneža srbskega porekla Davida Kneževića. Z denarjem nista imela težav, dobro sta služila s podjetjem, ki je nudilo računalniško podporo drugim podjetjem na Floridi. Toda z ločitvijo je prišla razdelitev premoženja, kar je po besedah Aninega brata Juana Henaa, vneslo nekaj hude krvi. Ana je po stresnem obdobju konec lanskega leta iz Fort Lauderdala na Floridi odpotovala v Španijo, kjer se je družila s prijateljicami in potovala.

V začetku februarja se je nahajala v Madridu. 2. februarja so jo zadnjič videli, 3. februarja pa sta njeni prijateljici prejeli »netipično« sporočilo. Ana, po rodu Latinoameričanka, jima je sporočala, da je kar na ulici spoznala mladeniča, s katerim bo odšla do njegove hiške, ki je dve uri vožnje oddaljena od Madrida. Prijateljici sta takoj posumili, da je nekaj narobe. Ana po njunem mnenju ne bi bila tako zaletava in nikakor ne bi šla kar takoj z nekom, ki ga je šele spoznala. Pa tudi slog pisanja ni bil njen, nekako »robotski« se je zdel, brez čustvenih emojijev. Ko se 5. februarja ni pojavila na železniški postaji v Barceloni, kamor naj bi odpotovala na obisk k znancu, je njen brat Juan obvestil policijo (špansko in ameriško), ki sta pričeli z iskalno akcijo. Policija tudi preiskuje, če je z njenim izginotjem povezan dogodek iz 2. februarja, v času njenega izginotja, ko je moški, ki je nosil motoristično čelado, onesposobil varnostne kamere v hiši v Madridu, kjer je živela Ana.

Odvetnika Davida Kneževića, ki je urejel ločitveni postopek, je za ameriške medije dejal, da njegova stranka nikakor ni bila v slabih odnosih z Ano, ločitev je potekala po standardnih postopkih, policiji pa pomaga, kolikor pač lahko, z vsemi informacijami, ki so mu na voljo.