Hišna preiskava

Foto: Velenjčan široko paleto drog hranil kar v skupnih prostorih bloka

J.V.
20. 2. 2024, 09.50
Posodobljeno: 20. 2. 2024, 09.54
Deli članek:

Na sojenje bo 48-letnik počakal v priporu. Grozi mu od 5 do 10 let zapora.

PU Celje
Zaplenjene droge.

Velenjski policisti so konec prejšnjega tedna zaradi suma pečanja z mamili potrkali na vrata 48-letnega domačina in opravili hišno preiskavo, med katero so mu res zasegli večjo količino prepovedanih drog, so sporočili iz celjske policijske uprave.

PU Celje
Zaplenjene droge.

Med večmesečno preiskavo je bilo ugotovljeno, da osumljeni drogo hrani v skupnih prostorih stanovanjskega bloka, v katerem prebiva. Na različnih mestih je hranil 3600 gramov konoplje, 473 gramov amfetamina, 58 gramov kokaina in 36 gramov heroina. Zasegli so mu tudi več različnih pripomočkov za ulično prodajo in več predmetov, ki jih je pridobil s preprodajo.

PU Celje
Zaplenjene droge.

Osumljenega so zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

PU Celje
Zaplenjene droge.

Kdor neupravičeno proizvaja, predeluje, prodaja ali ponuja naprodaj ali zaradi prodaje kupuje, hrani ali prenaša ali posreduje pri prodaji ali nakupu ali kako drugače neupravičeno daje v promet rastline ali substance, ki so razvrščene kot prepovedane droge ali nedovoljene snovi v športu, ali predhodne sestavine, ki se uporabljajo za izdelavo prepovedanih drog, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let.