Po hudi bolezni

Koroška deklica, ki jo je iskala vsa Slovenija, za vedno zaprla oči

D.K.
13. 12. 2023, 14.38
Posodobljeno: 13. 12. 2023, 15.03
Deli članek:

Več kot deset let je minilo, odkar je slovenska javnost spremljala boj za skrbništvo nad tako imenovano koroško deklico, ki je zdaj za vedno zaprla oči.

Arhiv
Fotografija je simbolična

Spomnimo, deklica s Koroške, ki je bila žrtev boja za skrbništvo, je bila pogrešana leto in pol. Po sporu med staršema je bila Klara namreč pogrešana od marca 2011 do konca marca 2012. Zgodba se je začela zapletati, ko sta se starša deklice razšla, in dekličin oče leta 2010 po tistem, ko je bila deklica pravnomočno dodeljena v varstvo in skrb mami, deklice ni želel predati mami.

Marca 2011 je bila izvedena izvršba, a policija deklice ni našla na očetovem domu, dekličina mama pa je nato deklico policiji prijavila kot pogrešano. Po številnih zapletih med vpletenimi je policija deklico skupaj z njeno babico po očetovi strani našla leto dni kasneje, marca 2012, v Ljubljani, in jo predala dekličini mami. V omenjeni zadevi je bilo obsojenih več ljudi.

Kljub takratni sreči in veselju, pa so se nad deklico in njeno družino spet zgrnili črni oblaki. Prejšnji teden je številne pretresla novica, da se je po hudi in zahrbtni bolezni koroška deklica poslovila. Od 16-letne Klare so se poslovili včeraj na pokopališču v Mežici.