S pritožbo nad obsodilno sodbo

Koroška deklica na tnalu višjih sodnikov

S.S.
28. 8. 2018, 20.20
Posodobljeno: 28. 8. 2018, 20.24
Deli članek:

Višje sodišče je te dni na javni seji obravnavalo protožbo na obsodilno sodbo Natalije Markač, nekdanje sodelavke svetovalnice Akcija, ki jo je vodil Matic Munc s soprogo Jernejo.

STA
Natalija Markač

Kot je znano, je bila Markačeva na prvi stopnji obsojena na dve leti zapora zaradi vpletenosti v skrivanje koroške deklice.

Primož Lavre
Matic Munc in njegova soproga Jerneja sta krivdo priznala še pred uradnim začetkom sojenja.

Obsodbo je s pomočjo svojega odvetnika Gorazda Fišerja zdaj izpodbijala pred višjimi sodniki, in sicer iz več razlogov. Po mnenju obrambe je bila iz obravnave neupravičeno izključena javnost. Fišer je v pritožbi spomnil tudi na domnevno »okuženost« sodnice, ker se je seznanila z nedovoljenimi dokazi, ki jih je obramba brez uspeha poskušala izločiti iz spisa, sporno pa se Fišerju zdi tudi to, da je sodnica v zvezi z istim kaznivim dejanjem sodila več obdolženim. Spomnimo: Munc je bil obsojen na devet mesecev hišnega zapora, enako babica in dedek deklice, Munčeva soproga Jerneja je bila obsojena na leto zapora v obliki 726 ur dela v splošno korist, oče deklice pa na dve leti in osem mesecev zapora.

Deklica je bila pogrešana leto in pol

Spomnimo, deklica iz Koroške je bila po sporu med staršema pogrešana od marca 2011 do konca marca 2012, mama pa deklice ni videla od oktobra 2010 do 28. marca 2012, ko so takrat petletno deklico skupaj z babico po očetovi strani izsledili v Ljubljani in jo predali dekličini mami.