SODBA

Priznal, da ji je grozil in jo zagrabil za vrat

Gabrijel Toplak
28. 8. 2018, 20.30
Deli članek:

Dosojeno kazen bo 35-letnik lahko odslužil z delom v družbeno korist.

Gabrijel Toplak
Sodišče ga je oprostilo plačila stroškov sodnega postopka.

Na okrožnem sodišču bi se včeraj morala začeti obravnava zoper Luko Senčarja, ki mu je okrožna državna tožilka Mateja Artenjak po 191. členu kazenskega zakonika očitala nasilje v družini. Obtoženi se je nepričakovano pogodil s tožilstvom.

IZVAJAL TUDI FIZIČNO NASILJE

Kot je bilo mogoče razbrati iz obtožnice, je 35-letnik, ki so ga pravosodni policisti pripeljali iz Zavoda za prestajanje kazni zapora Ljubljana, izvajal očitano mu kaznivo dejanje med letoma 2014 in 2016 na naslovu Borova vas v Mariboru. Svoji zunajzakonski partnerici je obtoženi v letu 2014 govoril, da se dobiva z drugimi moškimi, jo zmerjal in ji zagrozil, da mora prekiniti stike s prijatelji. Spotaknil ji je tudi nogo, da je padla, je dejala tožilka. Tovrstna dejanja je nadaljeval v letu 2015, ko jo je prijel za vrat in ji povzročil modrice, pa še leta 2016, saj jo je odrinil od sebe, da je z glavo treščila v omaro.

Z oškodovanko imata mladoletnega otroka. 

IMATA MLADOLETNEGA OTROKA

Na vprašanje sodnice Senade Baltić, ali razume obtožnico, je obtoženi odgovoril pritrdilno in dodal, da se bo zagovarjal sam. »Z oškodovanko imava zdaj normalen odnos, težave pa imajo v vsaki družini. Krivdo bom tokrat priznal in sprejel ponujeno kazen tožilstva že iz predobravnavnega naroka. Kazen bi rad odslužil z delom v družbeno korist,« je pojasnil Senčar. Artenjakova je sodišču dejala, da tožilstvo vztraja pri predlagani kazni, tudi zato, ker sta z oškodovanko, kot sta dejala sodišču, zgladila svoj odnos. Poleg tega imata mladoletnega otroka. »Soglašam, da sodišče na začetku glavne obravnave izreče isto kazen,« je poudarila tožilka. In čeprav je bilo za glavno obravnavo predvideno še zaslišanje dveh prič, je sodnica odločila, da to odpade, saj ni bil podan niti premoženjskopravni zahtevek.

SODIŠČE SLEDILO TOŽILSTVU

Sodišče je v izreku sodbe sledilo predlogu tožilstva in obtoženemu dosodilo pol leta zapora oziroma 360 ur družbenokoristnega dela, ki jih mora opraviti v obdobju dveh let.