Blamaža

VIDEO: Ko svetovni voditelji zaplešejo

R.T.
28. 8. 2018, 19.57
Posodobljeno: 28. 8. 2018, 19.59
Deli članek:

Britanska premierka se je po plesišču premikala tako leseno, da je požela salve smeha.

Profimedia
Plesni koraki ji ne gredo najbolje.

Britanska premierka Theresa May je ob začetku tridnevnega obiska Afrike v južnoafriški prestolnici Cape Town obiskala eno od tamkajšnjih osnovnih šol in zaplesala z učenci. Posnetki njenih okornih plesnih gibov so zaokrožili po spletu in sprožili salve smeha.

"Theresa May pleše, kot da nosi neviden mavec po celem telesu," je bilo denimo moč prebrati na twitterju.

A Theresa May ni edina političarka, ki je zaplesala pred kamerami, in tudi ne edina, ki si jo je za tarčo posmeha vzela javnost.

Ameriški predsednik Donald Trump je maja lani s svojim takratnim zunanjim ministrom Rexom Tillersonom in ministrom za trgovino Wilburjem Rossom zaplesal s Saudijskimi princi, v ceremonialnem plesu s sabljami.

Nekdanji ameriški predsednik iz republikanskih vrst George Bush mlajši pa se je osmešil med tradicionalnim zahodnoafriškim plesom Kankouran, ki so ga plesalci izvedli na zelenici pred Belo hišo, v času njegovega predsedovanja.

A morda se Mayevi v lesenosti gibov najbolj približa nemška kolegica Angela Merkel, ki so jo kamere ujele leta 2013, ko je proslavljala zmago svoje stranke na nemških parlamentarnih volitvah. A roko na srce, nihče izmed Krščanskih demokratov na posnetku ni ravno Jeniffer Lopez.


Najbrž se je pri plesu še najbolje izkazal kanadski premier Justin Trudeau, ki je ob neki priložnosti zaplesal tradicionalni indijski plez iz regije Pundžab, Bhangra.

Zagotovo pa nihče od politikov ni tako rad plesal kot prvi ruski predsednik Boris Jelcin. Čeprav so njegovi javni plesni nastopi vredni smeha, pa so mu vendarle šli dosti bolje od vodenja države.