Aretacija

Razvpiti šef lokalne HDZ v Karlobagu poskušal zastrupiti 63 krav

R.T.
13. 12. 2023, 15.02
Posodobljeno: 13. 12. 2023, 15.03
Deli članek:

V Karlobagu, pristaniškem kraju v ličko-senjski županiji, so zaradi suma poskusa zastrupitve 63 glav goveda aretirali šefa lokalnega odbora hrvaške vladajoče stranke HDZ.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Hrvaška policija je včeraj pridržala predsednika lokalnega odbora HDZ v Karlobagu Ivana Tomljenovića. Sumijo ga namreč, da je na kmetiji v bližnji vasi Baške Oštarije kravam v krmo podtaknil strup, poročajo hrvaški mediji. Tomljenovića so danes zaradi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja življenja in lastnine skupaj s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika. Tožilstvo zanj predlaga uvedbo pripora.

Kazenska ovadba je povezana z dogodkom 31. avgusta letos. Tomljenovića namreč po pojasnilih policije sumijo, da je tistega dne v krmo, ki ga je zaužilo »govedo v lasti pravne osebe s sedežem v Karlobagu,« vbrizgal mešanico strupov, ki so nevarni »ljudem in drugim toplokrvnim živalim.« S tem je »ogrozil skupno 63 glav goveda.« Po neuradnih informacijah hrvaške tiskovne agencije Hina gre za krave v lasti tamkajšnjega podjetja za trgovanje z nepremičninami Vegium.

Tomljenović je sicer nekdanji dolgoletni župan Karlobaga, ki so mu v preteklosti že večkrat sodili zaradi zlorabe položaja in mobinga. Hrvaški portal Index.hr poroča, da so domačini že takoj po avgustovskem dogodku posumili, da za vsem skupaj stoji Tomljenović, ki da je s tem želel uničiti konkurenco. Domačini so tudi sicer precej zgovorni. Tako se po poročanju portala javno sprašujejo tudi, ali preiskava vključuje tudi neuspešen poskus požiga tamkajšnjega hostla in uspešen požig sirarne. Slednja je pogorela do tal.