Glasbena legenda

Duško Lokin: Imam veliko znancev, a malo prijateljev

K.M.
17. 7. 2023, 10.17
Posodobljeno: 17. 7. 2023, 10.17
Deli članek:

Hrvaški glasbenik je v več kot 50 let trajajoči karieri spoznal veliko ljudi in doživel še več stvari. Vseeno pa ga je najbolj pretresla ženina smrt lanskega novembra, saj ob spominu na njo še danes zajoka.

Sviglo Production
Duško Lokin je preizkusil Aktualov studio in v živo odpel kar nekaj uspešnic.

Duško Lokin ne skriva, da pozna veliko ljudi, a pravi, da je večina teh znancev, le redki pa so tisti, ki so pravi prijatelji. Ob tem sicer poudarja, da denimo na glasbenega kolega Mladena Grdovića gleda kot na mlajšega brata. »Soseda sva v Zadru in sva resnično povezana. Moj dober prijatelj je tudi Đani Maršan, ne smem pozabiti niti na Sinišo Žunca. Veliko časa preživim tudi s člani svojega banda, ki me radi obiščejo v Zadru, in mi takrat kaj skuhajo.« Ravno Siniša Žunec je Duška prek videoklica presenetil tudi med gostovanjem v Aktualovem studiu in mu izpovedal svojo naklonjenost ter razkril njune načrte za potovanje po Severni Ameriki.

Sviglo Production
Duško Lokin je pesem Ti samo ti posvetil ljubezni svojega življenja, pokojni ženi Anuški.

V Aktualov VIP ŠOV je Dalmacijo pripeljal legendarni Duško Lokin, ki je ob spremljavi skupine La Vita zapel dve izjemni skladbi s svojega novega albuma Ti samo ti. Njegova izvrstna izvedba pesmi Ti si moje proljeće i ljeto in naslovne skladbe albuma Ti samo ti je naježila kožo voditelju Rudiju Siegerju in ostalim poslušalcem v studiu.

Izgubil ljubezen svojega življenja

Aprila je sicer potrdil, da je že novembra 2022 izgubil dolgoletno sopotnico in ljubezen svojega življenja, ženo Anuško, s katero je bil poročen več kot 50 let. Spomin na ženo mu v oči še vedno prikliče solze, ki jih ne skriva. Se je pa ravno zaradi njene izgube vrnil na glasbene odre in v glasbeno industrijo, ki jo je sicer zapustil pred leti. »To je nekaj, kar bi ona želela videti,« je dejal glasbenik, ki je pred dnevi obiskal Aktual in sodeloval v oddaji Aktualov VIP ŠOV, v katerem je na odru zapel svoje največje uspešnice. Med njimi tudi dve čisto novi pesmi z albuma, ki ga je izdal pred dnevi Ti si moje proljeće i ljeto in Ti samo ti.

Sviglo Production
Rudi Sieger je izvedel recept za dolgo in zdravo življenje

Z Otom Pestnerjem je leta 1976 na slovenski popevki s pesmijo Vem, nekje živeti mora osvojil drugo mesto.

Slednja je pesem, ki jo je napisal kot prvo po smrti svoje žene, saj je posvečena ravno Anuški. »Številni bi pričakovali, da bo žalostna in počasna, ampak ne, je hitrejšega ritma, ker bi bilo to všeč moji ženi in ker je zahvala njej. Seveda se moram zahvaliti založbi Croatia Records, ki mi je pri vsem nudila veliko podporo, pa tudi Aktualu, ki moje pesmi nosi do slovenskih poslušalcev« je povedal 80-letni glasbenik.