Obstrukcija črevesja

Razkrili vzrok smrti Lise Marie Presley

S.Š.
14. 7. 2023, 10.24
Posodobljeno: 14. 7. 2023, 10.26
Deli članek:

Mrliški oglednik je ocenil, da je Lisa Marie Presley, edina hči kralja rokenrola Elvisa Presleya, umrla zaradi zaradi obstrukcije tankega črevesa.

Profimedia
Lisa Marie Presley

Lisa Marie je pred leti prestala operativno poseg za izgubo teže, ta pa je za sabo pustil posledice. V mesecih pred smrtjo naj bi 54-letna zvezdnica izgubila od 40 do 50 kilogramov, poleg zdravil za hujšanje pa je jemala tudi opioide.

Pevko so 12. januarja zaradi srčnega zastoja iz njenega doma v Calabasasu v bolnišnico prepeljali reševalci, a je bilo že prepozno. Več mesecev se je v javnosti ugibalo, kaj je povzročilo srčni zastoj, zdaj pa je losangeleški mrliški oglednik sporočil, da je zastoj zakrivila obstrukcija tankega črevesa. Tanko črevo pevke je bilo po njegovih ugotovitvah blokirano zaradi adhezij, ki jih je povzročila operacija za izgubo teže.

Boj za premoženje

Po smrti Lise Marie se je med njenimi družinskimi člani vnel boj za zapuščino, v središčiu pozornosti pa sta bili predvsem njena mati Priscilla Presley in pevkina hči Riley Keough.

54-letnica je sprva za eno od soupraviteljic skrbniškega sklada izbrala svojo mater, ki pa jo je pozneje izločila, tako da je nadzor prevzela Riley. Sodni spor je bil poravnan maja, vire pa trdijo, da je bilo iz zapuščine Lise Marie v okviru poravnave Priscilli izplačano večmilijonsko denarno nadomestilo.