Surov napad

Kmet zaznal vrvež in se podal med čredo, ena od krav je videla rdeče

R.T.
4. 7. 2024, 19.10
Posodobljeno: 4. 7. 2024, 19.10
Deli članek:

Tokrat tarča niso bili pohodniki, temveč sam lastnik krav, kmet, ki je moral med čredo posredovati zaradi nekakšnega vrveža.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Avstriji so le nekaj dni po smrtonosnem incidentu na alpskem pašniku, v katerega so bile vpletene krave, zabeležili novo kravjo dramo. Poročali smo že o tragediji v dolini Gastein na območju Salzburga, kjer so preteklo sredo krave napadle družino na pohodu in do smrti pomendrale 40-letno žensko. Včeraj zvečer se je nov incident zgodil v dolini Krimmler Achental v regiji Pinzgau, ki se nahaja na jugozahodu avstrijske zvezne dežele Salzburg. Tokrat jo je hudo skupil kmet, a se napad krave na srečo ni končal tragično.

Kot je za tiskovno agencijo APA potrdila tiskovna predstavnica Rdečega križa Roberta Thanner, so poškodovanega kmeta s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v mestu Schwaz, a njegovo življenje ni ogroženo. O sami nesreči sicer ni veliko znanega, po poročanju avstrijskega časnika Kurier pa je krave nekaj razdražilo, zato je moral posredovati kmet. Ob tem ga je ena od krav napadla.