Groza v ZDA

Z ulice navsezgodaj streljali v hišo, umrli ženski, trije otroci v kritičnem stanju

R.T.
4. 7. 2024, 21.30
Posodobljeno: 4. 7. 2024, 21.32
Deli članek:

ZDA je pretresel nov krvav strelski napad. Krogle iz pušk in pištol napadalcev so v prerani grob spravile dve ženski, še trije otroci so v kritičnem stanju.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V četrtek malo po 6. uri zjutraj po lokalnem času (13. uri po srednjeevropskem času) so v soseski Greater Grand Crossing na jugu Chicaga odjeknili streli. Na ulici sta se ustavili dve vozili, iz katerih je izstopilo več neznanih oseb, ki so orožje uperile v eno od hiš. Začeli so streljati, pri čemer sta na mestu umrli 42 in 22 let stari ženski. Še trije otroci, 8, 7 in 5 let stari dečki, so utrpeli hude poškodbe in so jih reševalci v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico.

Kot so na poznejši novinarski konferenci pojasnili policisti, so storilci s kraja pobegnili. Sodeč po tulcih, ki so jih našli na ulici, so v napadu uporabili tako puške kot pištole. Potrdili so še, da so se vse žrtve v času streljanja nahajale v hiši, pri čemer še ni znano, kakšno je njihovo sorodstveno razmerje. Vse sicer kaže, da je šlo za nekakšen oseben spor in da so storilci hišo izbrali načrtno. Po poročanju ameriških medijev naj bi sicer šlo za razmeroma mirno sosesko, ki ni vajena zločinov.