Košarka

Naj bo dobro zbrušeno

Svet24
19. 7. 2013, 16.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Konec je odštevanja do začetka priprav, zdaj bomo odštevali dneve do začetka evropskega prvenstva v košarki.

Slovenska reprezentanca se bo danes prvič zbrala v Ljubljani in nato takoj odšla v Rogaško Slatino, kjer bo začela brusiti formo za EuroBasket. Formo za kolajno.

Vse tisto, kar se je dogajalo v preteklih dnevih, tednih in mesecih glede igralskega kadra, ki bo začel priprave, je preteklost.

Vemo, da zraven ni Bena Udriha, ki se je s sms sporočilom kot zadnji zahvalil za povabilo in ga odklonil, vemo, da ni Erazma Lorbka, ki v Barceloni zdravi poškodovani koleni. Njiju si je še kako želel imeti v ekipi selektor Božidar Maljković, manjka pa še (marsi)kateri, ki bi lahko bil, ki bi ga radi videli navijači, pa so vzroki takšni ali drugačni, da ga ni. Zdaj in tukaj pa je 16 mož, med katerimi bodo štirje do prvenstva še odpadli. Priprave jih bo sicer začelo 13, saj so Boštjan Nachbar, Mirza Begić in Nebojša Joksimović dobili štiri dni dodatnega dopusta, prva dva zato, ker sta imela najdaljši klubski sezoni, Joksimović pa zato, ker je namesto Udriha kot zadnji vskočil v izbrano vrsto. Že zdaj se ve, kateri košarkarji imajo, če le ne bo poškodb, zagotovljen nastop na prvenstvu. Pravzaprav je neznank bore malo, morda le ena ali dve. Jasno je, na primer, da sta Gezim Morina in Jaka Brodnik zraven bolj zaradi nabiranja izkušenj za prihodnja leta.

16 na pripravah Jaka Lakovič, Goran Dragić, NebojšaJoksimović, Klemen Prepelič, Jaka Blažič,Zoran Dragić, Domen Lorbek, Edo Murić,Luka Lapornik, Jaka Brodnik, BoštjanNachbar, Jure Balažić, Gezim Morina, UrošSlokar, Gašper Vidmar, Mirza Begić

Posebej uvrstitev Brodnika na seznam šestnajsterice je bila precejšnje presenečenje, saj ga ni bilo niti na razširjenem seznamu štiriintrideseterice, ki ga je že pred meseci objavil Maljković. Tudi zanj. »Uf, tega sploh nisem pričakoval. Mislil sem, da bom še nekaj časa imel prosto in nato začel priprave z Olimpijo, potem pa je prišel klic, ki pa me je seveda zelo razveselil, in rade volje se bom odrekel prostim dnem,« ne skriva veselja ob vpoklicu nov član Uniona Olimpije. Zaveda pa se, da bo priprave začel na 'koncu vrste'. »Sem novinec, tako kot v Olimpiji se želim najprej dobro vklopiti. Drugega ne pričakujem, razen težkih treningov, na katerih bom dal vse od sebe, se boril, vsakič skušal dati maksimum, potem pa bomo videli,« si ne dela utvar o nastopu na prvenstvu Jaka Brodnik.